Yuu☆Yuu☆Hakusho
#1
[Image: 0_online?async&rand=0.5714567492250353]

Tip serije: TV
Broj epizoda: 112
Žanr: Akcija, komedija, borilačke veštine
Studio: Studio Pierrot
Godina: 1992-1995
PG-13

MAL

Opis:
Jednog dana, 14-godišnji Urameši Juske se iznenada nađe mrtav. To se desilo zato što su ga udarila kola umesto deteta, koga je inače spasio. Pošto je imao lošu ličnost, svi u Svetu duša su bili iznenađeni njegovim žrtvovanjem. Juske uskoro saznaje da mu nije bilo suđeno da umre tako da ima priliku za vaskrsenje i vraćanje svog tela u život. Nakon što je vaskrsnuo, Juske postaje Detektiv duša, te zajedno sa svojim drugovima prolazi kroz razne avanture poput istrage ili borilačkog turnira.

Komentar:
Dobar, stari šonen. Od svih ovih epizoda, nijedna nije bila suvišna. Nema nikakvih odugovlačenja, a i humor je bio na mestu. Iako kvalitet varira iz arca u arc, (Mračni turnir najbolji po meni) na kraju se sve lepo završilo. Može se reći i da je ovo preteča Bleacha. Jedino je animacija mogla biti bolja. A sad, ja nisam za rimejk jer, kao prvo, nema filer epizoda, a mislim da će novom animacijom izgubiti taj šmek što imaju animei snimljeni devedesetih.
Moja ocena je 9/10, a desetku bi sigurno dao da se završio kad i Mračni turnir.
Reply
#2
Pogledao sam 8 ep. Odličan je anime. Iznenadila su me borbe, počinju i završavaju se u istoj ep. Nema odugolvačenja. Mogli su komotno svaku borbu razvući na 2-3 ep. Izgled nekih likova je prenet i u HxH.

Napraviću stream za ovaj anime. Svaki dan ću po par epizoda kačiti.

edit
Zaboravih. Iznenadio me glas Lufija Smile
Reply
#3
Pa nije pitanje jesi li za rimejk, nego da l' bi ga gledao. Posto volis animaciju iz devedesetih, mogao bi da prosto preskocis remake, mada ja ne vidim kakav je to smek (osim lose frizure i nosa koji se sastoji od jedne crte). XD Sta je sa animacijom u remake-u Hunter x Hunter? Je l' ti se dopala? Ima li smek? Po mom misljenju animacija je vrhunska i nema nekih velikih oscilacija u kvalitetu kroz anime. Cak je i ona mracna atmosfera i kombinacija boja sjajno odradjena.
Poceo sam da gledam, pa videcemo koliko ce to potrajati. Tebi cestitke na prevodima. Big Grin
[Image: bged4w.jpg]
Reply
#4
Kada bi primenili tehnike crtanja iz 90-tih na danasnje anime, imali bi vrhunac, jer su se gmazovi ispraksali i napravili bi bolestinu. Sve ovo danas je jako plasticno i nema taj shmek i feeling koji ostave na mene odredjene scene i animacije animea iz 80-ih, 90-ih. Da, ne nabrajam primere. Dzaba svi ovi fensi particle efekti koje dodaju, jednostavno nije to to Smile No, ovo je debata koja nema kraja. Elem, bolji mi je hunter x hunter, ali daleko od toga da ovaj nije imao svog shmeka. Turnir mi je bio najzanimljiviji, najvise zbog glavnog negativca iz tog arka. Posle toga krece ark u kojem se vidi da je se mangaka vec spremao za smicalice i mozganja koja ce kasnije upotrebiti u hunter x hunter. Ako je ista bilo slabo u ovom anime, bar meni, onda je to sam pocetak. Pocetak me je cak na prvo gledanje odbio i bio sam ga batalio posle 5-6 epizoda, ali sam se kasnije nakon godinu, dve naterao ponovo da ga odgledam.

@D3xter: I sto se tice HxH, meni je animacija bolja u starom, a ne u ovom rimejku. Kada poredim rimejk sa starim, ovaj novi je bolje odradio Greed Island. Ostali su mi arkovi bolje odradjeni u starom Smile
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#5
@D3xter, gledao bih sigurno kad bi izašlo, ali sam hteo reći da za tim nema potrebe. A HxH sam gledao samo ovaj noviji, tako da ne mogu da upoređujem. A animacija je bila dobra, ipak je to Madhouse.

@Eleran, meni te prve epizode baš bile simpatične. Kad uporedim animaciju iz te prve 5-6 epizode sa onom iz tamo stote, nekako kao da se pogoršala. Il' se samo to meni čini.
Reply
#6
^Moguce da se malo pogorsala animacija kasnije. Meni nekako naivan taj pocetak. Prvih 15ak epizoda nisam shvatao ozbiljno ni borbe, ni nista. Bilo je ono tipa, ae sacekacu da vidim sta ce da bude, posto kazu ljudi da je dobar anime. Nesto tog tipa Smile
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#7
Enkodovao sam i okačio 15 epizoda. Potrudiću se da svaki dan ubacim po 3-5 epizoda, možda čak i više.

960x720 - 150 mb. Uživajte!

http://www.anime-overdose.com/streaming/...o-314.html
Reply
#8
Krenuo sam da gledam preko streama, i okej mi je skroz.. Onako ujutru dok jedem pre faxa, odgledam koju epizodu.. Tacno se vidi koliko je HxH pokupio stvari odavde, maltene ista ekipa (kurapika-kurama, Leorio-Kuvabara, Hei-Kilua) Mnogo slicnih stvari, jedina mala zamerka sto su mozda prebrzo svi ojacali, maltene odmah znaju da upravljuju Reikijem itd ... Svidja mi se ta oldskull animacija, uhvati me nostalgija, legendarne su one face koje prave Big Grin Yusuke mi je gotivniiji od Gona, a Kuvabara je kralj..
Reply
#9
@Ashaman: Yu Yu Hakusho i Hunter x Hunter su mange istog autora, Jošihiro Togašija.
Dotični je takođe radio i Level E.
[Image: 12919667-1054652541260501-1842689955405525214-n.jpg]
Reply
#10
@Kiba.. znam to Big Grin . Samo nisam ocekivao bas ovoliko slicnosti..
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)