Tokyo Ghoul
Tokijo Gul

[Image: 2gydj6t.jpg]

Autor: Ishida Sui
Žanr: Akcija, drama, horor
Godina: Sep 8, 2011 - Sep 18, 2014
Broj chaptera: 144

Monstruozna ubistva događaju se u Tokiju. Zahvaljujući čudnoj tečnosti nađenoj na mestu jednog od zločina, policija je uspela da ustanovi da su počinioci ubistava ljudožderi, ili takozvani Guli. Najbolji drugari, Kaneki i Hide, dolaze na ideju da su guli stvorenja koja se prerušavaju u ljude, i da je to razlog zašto ih nikada nisu videli. Nažalost, teorija ova dva mladića možda i nije toliko daleko od istine.

Prevod u toku Smile
[Image: vip5s0.jpg]
Reply
Tokijo Gul? koji je to jezik? XD
Reply
Ne znam na kom jeziku prevodis, ali pravilno je Tokio kako god okrenes (srpski, hrvatski, bosanski).
Reply
koliko god da se trudim da izgovorim bez "j" nema šanse
Reply
pritom, gul, ako vec pises po zvucnosti, logicnije zvuci da bude gulovi nego guli, uostalom, u nekim recnicima pise zloduh.

a i ono, mogao si naslov da uradis kao sto sam ja preveo, da bar lici jedno na drugo, bilo da treba ili ne treba slovo j Smile Zlodusi Tokija XD
ja sam tu malo frikombinovao XD pisem "Tokio", ali pisem i npr. "Idem do Tokija" zato sam u naslovu i stavio j Smile
---------------------

Glava AO porodice  Whistling
Reply
Ili ostavi u orginalu ako ti se zlodusi ne svidjaju. I to je bolje nego ovo Gul XD
Reply
@Pegla
Jeste pravilno - do Tokija. Ali nije pravilno Tokijo. Znaci ide Tokio - Tokija.
Reply
[Image: 1zou3c7.jpg]

U pravu ste :p Znam da sam bio u nekoj čudnoj dilemi oko toga kada se piše sa j. I posle se sećam kao da sam negde proverio, i samouvereno nastavio da pišem sa j Big Grin Gul sam hteo da ostavim da bi prevod bio nekako verodostojniji originalu, ali pošto vidim da je ghoul već ranije prevođeno kao zloduh, i to sam prepravio. Prvi chapter je gotov za 2 dana max.
[Image: vip5s0.jpg]
Reply
Nije mi namera sad da te davim i da cepidlacim, ali kad smo vec krenuli, da nije u pitanju onda "Tokijski zloduh"?
Reply
ili Zloduh Tokija XD
Reply

Users browsing this thread: 1 Guest(s)