Junketsu no Maria (2015)
#1
[Image: JunketsuNoMaria_zps96da8718.jpg]

Priča prati Mariju, majmoćniju vešticu koja je živela u vreme Stogodišnjeg Rata u Francuskoj. Ona prezire rat i zato ometa borbe sa svojim jakim magičnim moćima. Njeno mešanje yajedno sa svojom sakubom (ženski demon) Aremisom i inkubom (muški demon) Priaposom zapala je za oko Raju, i zbog nje Arhanđel Mihailo izdaje edikt. Kada Marija izgubi nevinost, takođe će izgubiti i svoje magične moći. Zgodni anđeo po imenu Ezekiel navodno treba da vodi računa da Marija ne koristi svoje moći pred ljudima ali Marija svejedno to nastavlja da radi.




Prva epizoda je bila zanimljiva i zabavna. Nadam se da će nastaviti ovako.
Reply
#2
da očekujemo prevod? gleda mi se ovo, ali ako će biti prevoda da sačekam
Reply
#3
Od mene ne, Death Parade prevodim.
Reply
#4
[Image: B6yqWPYCEAE0USj.png]
Prva epizoda je bila solidna, a akcija je imala dobru koreografiju. Kad bi barem Berserk filmovi izgledali tako dobro haha.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#5
Hahahah ovo deluje zanimljivo. XD I'd give my virginity to anyone. WTF XD Možda pogledam. Crtež divno izgleda.
[Image: 317bpjd.png]
Reply
#6
Ovaj anime sam čekao.
Priča mi se dopada, likovi takođe, a Maria je super.
Jedva čekam narednu epizodu.
Reply
#7
Prilično glupav naslov, jedino ga animacije donekle spašava. Činilo se zanimljivo pa sam ga čak mislio i prevoditi, ali sada sumnjam da ću pogledati i drugu epizodu, a kamoli nešto više.

Ovo je malo offtopic, ali nikako ne shvaćam odakle ta japanska fasciniranost Ivanom Orleanskom? Imam osjećaj da se to ime mora makar spomenuti ako radnja ima neke veze sa srednjim vijekom i nikako ne vidim zašto baš ona kad ima toliko interesantnijih ličnosti iz tog doba.

Još manje smisla mi ima njemački u naslovima koji nemaju apsolutno nikakve veze s Njemačkom (SnK, Fate, koliko vidim i LOGH). Dobro, isto se može reći i za engleski, ali on je općeprihvaćen kao "kul" jezik. Mene zanima zašto baš njemački od svih mogućih jezika?
Reply
#8
Ček u ovom animeu ima njemačkog? Možda bih ja mogla prevoditi ili s nekim zajedno. Ali prvo bi odgledala bar 2 ep pa da vidim je'l mi zanimljiv Smile
Reply
#9
U LOGH-u ima nemačkog jer je Imperija napravljena po uzoru na Prusko kraljvestvo. XD
Reply
#10
Kao što je tebi engleski kul, Japancima je nemački kul + bili su saveznici u WW2.

Pola stvari po raznim anime naslovima je uzeto iz Nemačke. Možda najbolji primer je Naruto i Sharingan. Sharingan je Mengelov projekat u vezi očiju. Kako tu niko nije kukao na nemački + aj što je nemački nego se još veliča Mengelov rad?
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)