Shin Sekai Yori
#1
[Image: shinsekai-yori.jpg]

Tip: TV Serija
Broj epizoda: 25
Žanr: Misterija, Drama, Horor, SF
Studio: Aniplex
Godina: 2012-2013

Radnja se dešava nekih 1000 godina u budućnost, u svetu koji je pretrpeo kataklizmu. U vrlom novom svetu, svako ljudsko biće poseduje psihokinetičke moći, a malobrojno čovečanstvo živi u naizgled idiličnim selima okruženim mutiranom prirodom – pravila ponašanja su strogo postavljena, ne sme se izaći iz sela. Dok se ljudi broje jedva u stotinama, većinsko stanovništvo tog sveta predstavljaju tzv. grdopacovi koji izgledaju kao nesrećni hibrid između čoveka i afričke golokože krtice. Grdopacovi obožavaju ove nove ljude sa supermoćima kao bogove i duguju im bezuslovnu poslušnost – a svaki čovek ima pravo da ubije grdopacova ako mu se ćefne, sa ili bez razloga, za šta neće snositi nikakve posledice.

Priča počinje u seoskoj školi gde se deca uče da ovladaju svojom moćima. Ukoliko dete ne pokaže zadovoljavajući nivo snalaženja s psihokinetičkim moćima, ili naprotiv ispolji previše ambicija i premalo skrupula, pojede ga mrak – sutradan ga se niko neće sećati, kao da ga nije ni bilo. Tu upoznajemo petoro glavnih junaka – dve devojčice i tri dečaka – koje ćemo, kroz tri vremenska skoka, pratiti nekih 15-ak godina, od pre puberteta do kasnih dvadesetih. Kroz njihovu priču, serija će prikazati kako smo došli do takvog sveta, i postaviti nam pitanje ima li takvo čovečanstvo budućnost.
Reply
#2
Super naslov, ali znate da je ovo vec prevedeno? Smile

Pitam posto znam da izbegavate da prevodite naslove koji su vec uradjeni, istina prevodi su okaceni na titlovima ne kod nas ali opet ima...
[Image: 76561198247150340.png]
Reply
#3
Nisam znao. Gledao sam ovde jel ima prevoda, mislio sam a je Sai možda prevela. Ništa uzećemo onda te prevoda pa okačiti na AO, naravo ništa ne diramo u prevodu.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)