Parasyte (2014)
#1
[Image: 65165l.jpg]

Quote:Dolaze nam odozgo, u tišini tame. Imaju glad za ljudskim mesom i svuda su oko nas. Oni su Paraziti!
Priča prati 17 godina starog Izumi Šinićija koji živi sasvim normalan život sa normalnim roditeljima u normalnom Tokiju. Jedno veče crvolika vanzemaljska stvorenja zvana Paraziti napadaju Zemlju i to tako što ulazeći ljudima u mozak, kroz uši ili nos, preuzimaju apsolutnu kontroplu nad tom osobom. Ista sudbina bi zadesila i Šinićija da to veče nije zaspao sa slušalicama. Parazit po imenu Mogi odustaje od gorepomenute ideje i ukopava se u Šinićijijevu desnu ruku (Mogi na japanskom znači desno). Na taj način oboje zadržavaju svoje ličnosti i intelekt. Vremenom veza između njih jača i pomaže im da prežive susrete sa ostalim parazitima.

Seinen, Horor, Sci-Fi
Broj epizoda: 24




Počela je serija koju su mnogi čekali. Prva epizoda je bila skroz dobra, cenzure nema (ili je minimalna). Mangu nisam čitao ali radnja deluje veoma zanimljivo.
Reply
#2
Vidim da na MAL-u govore da je ovo nešto slično Shikiju. Je li to istina?
Reply
#3
Mene fascinira koliko je malo truda Madhouse ulozio u ovo. Vise se trudio oko NGNL i Mahouka, koji su bili smece, nego oko ovoga. Ipak Madhouse propada.

Opening je jako los. Bolje da su opet ubacili pesmu i Brynhildr haha.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#4
^Znas, poceo sam da razmisljam o tome dal MadHouse stvarno propada, i naisao na komentar na MALu da je direktor ili neki tamo glavni baja napustio MH i otvorio studio MAPPA. Onda sam pogledao, i video da je MAPPA radila Hajime no Ippo zajedno sa MH. Ne bi me cudilo da su stvarno krenuli da propadaju, ali necu nigde da brzam sa sumnjom. U narednih par godina ce da se pokaze dal su krenuli na dole ili ne.
And it's the fan that did it. Not the smoking porn reading rubik's cube genius rape ape with a magic boat.
Reply
#5
Pogledao prvu epizodu, animacija je standardno odlična što je i za očekivati od Madhouse, nije bilo dosadno ni na trenutak, OP preloš, ED solidan, dubstep pred kraj epizode je LOL!

Sve u svemu vrlo dobro za prvu epizodu, jedva čekam šta će se dalje desiti.
Reply
#6
MAPPA recimo sada radi ovaj Rage of Bahamut: Genesis koji je ostavio tako dobre utiske posle premijere Smile
Reply
#7
Super mi je bila prva ep, jedva čekam dalje.

Opening mi je bezze, ending odličan Big Grin
Reply
#8
Odgledao prvu epizodu. Uradili su dobar posao sa prebacivanjem radnje mange u moderna vremena iako je dubstep soundtrack suvisan, op pesma nikako ne odgovara animeu, a ed je meh. Ali sve u svemu nije lose, dobro je krenulo. Nadam se da ce tako i nastaviti.
Reply
#9
Zdravo ljudi.
S obzirom da mi je ovo prvi post, i da sam nov moram da postavim jedno pitanje.
Preveo sam prvu epizodu ovog animea, ali nikako ne mogu da ukapiram gde bi trebalo da uploadujem prevod.
Please help.
Reply
#10
Meni se ova anima ni malo ne uklapa u ambijent mange. Baš sam se oduševila kad sam čula da će MH da je radi, ali mi je modernizacija 90tih malo previše, pogotovo scena: ''Ne koristite pametne telefone na času'' XD u mangi sam likove nekako drugačije doživjela, a i čudno su mi nacrtani ovdje. Ne znam. Mada sve u svemu ako ne gledaš mangu nije loše uopšte (da ne mogu ni ja ovaj dubstep XD) mada, vidjećemo, ko zna šta će da bude. Nadam se da neće previše spakovati stvari u 24 epizode i vidim dva live-action najavljena. Dopada mi se cijeli koncept oživljavanja mangi iz 90tih.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)