Kotonoha no Niwa
#1
[Image: 29p6s7m.jpg]

Kategorija: Film
Žanr: Romansa
Trajanje: 45 minuta
Info: AniDB ANN

Opis:
Quote:Kotonoha no Niwa(Garden of Words) je priča o neobičnoj vezi dvoje različitih ljudi: Takao je srednjoškolac koji beži sa časova i želi da se bavi dizajnom obuće, dok je Jukino starija žena koja nerado govori o svojoj prošlosti. Njih dvoje se sastaju u jednom vrtu samo po kišnim danima, i lagano se otvaraju jedno prema drugom. Kako vreme prolazi, Takao i Jukino su sve bliži – ali kišna sezona u Japanu polako se primiče kraju.

Komentar: Fetiš prema stopalima XD
Iskreno, ne volim ljubavne-romantične priče, zaobilazim ih u velikom krugu, međutim pustih ovaj anime čisto zbog animacije da vidim kako je kiša odrađena, pošto inače obožavam kišu XD
Prvi put mi se desilo da gledam anime i da NE ŽELIM da čitam prevod već samo gledam i uživam u animaciji koja je PRELEPA! Ne znam da l' sam negde video bolju...
Kol'ko sam uspeo da uhvatim, nije ni priča loša... lol XD

Neverovatno, ali gledao sam ovaj anime sa drugom koji ima predrasude o animeima(crtaći za decu, njesra), i pustih ovo da ga zahebavam zbog fetiša, međutim liku se dopalo ono baš, baš i sad traži još neki sličan anime(čovek voli stopala, dok za mene najružniji deo čovekovog tela XD)

Definitivno preporuka za dobro opuštanje.
[Image: 2nr3vi0.gif]
Reply
#2
Odgledala prije tjedan-dva, također zbog kiše (volim kišu, uvečer pogotovo), prelijepa animacija, zvuk kiše, priča lagana za opuštanje.
Nije must watch, ali je lijep za opuštanje. Smile
Reply
#3
Dobar film. sjajno animiran.
Reply
#4
Pogledao sam, bilo je fora. Atmosfera je super, pogotovo sad za ove kišne dane.
Jedino na kraju nisam očekivao onoliku dramu, ali dobro, ne smeta mi.
Super, budući da nisam fan ovakvog žanra.

@MAU, ako želiš nešto sa atmosferom za opuštanje, možeš pogledat drugu sezonu Kimi to Boku-a. Imaš jednu epizodu za kišne dane, jednu za snježne, jednu za predzimske dane, i sl. Fora za gledat ovisno o vremenu.
Reply
#5
Stopala!
I can see stopala svuda! Hahaha šalim se XD

Animacija je ubila koliko je dobra. Priča mi je malo čudna i bolesna u isto vreme. Razlog tome je to što su se profesorica od 27-28 god i klinac od 14-15 godina smuvali.
Ali neću da se žalim jer biti danas gej ili pedofil je u modi. Troll
[Image: maxresdefault.jpg]
Reply
#6
Odlican filmic. Definitivno najbolji sto se tice crteza/animacije od Makoto Shinkaija, sto samo po sebi vec nesto govori. Prica nije nista posebno, ali joj nista i ne fali, i ne vidim kako i moze da se ocekuje nesto ekstra u 45 minuta. Prosto, sto bi rekli, kratka, "whimsical" pricica. U svakom slucaju mi se daleko vise svidja od onog njegovog proslog filma, deca/glasovi kako god da se zvao, gde je pokusao da na silu imitira taj neki "Ghibli" fazon.

Ona pesmica pri kraju me je malo podsetila na one more time, one more chance iz 5cm u sekundi, mada je one more time lako za klasu bolji.

Pitam se na cemu (i da li uopste) sad Makoto radi.
Reply
#7
Ja sam se zaprepastio kako su lepo uradili prirodu! Drveće, kiša, trava, jezero, bare itd... - Izgledaju veličanstveno.
Nažalost samo traje 45 minuta. Undecided
Najverovatnije je to i jedina mana u ovom filmu, ako bi mu se uopšte i tražila neka.
[Image: maxresdefault.jpg]
Reply
#8
@Sajber...ako baš pljušti..onda hoću XD

Nitko od vas dečki nema komentar kako vi vidite, kako se vama čini ova May-December romance? Big Grin
Reply
#9
Odgledah ovo čudo. Ne volim ovakve filmove, i očekivao sam da će biti dosadan, ali ispao je bolji od toga. Pored animacije, svidela mi se i priča. Ne znam, nije bila detinjasta. Nekako se slagala sa tom atmosferom kiše. Da je trajao duže, sigurno bih se smorio; ovako je ispao bolje nego što sam očekivao.

8/10
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)