Threads: 7
2014-10-07, 08:16
(This post was last modified: 2014-10-07, 08:17 by IGOR-BB.)
Okej poslušć vaš savete. Usvakom slučaju hvala.
poslušaću
Sve epizode su prevedene samo se jos ceka odobrenje za 12 ep.
Threads: 58
2017-05-14, 19:17
(This post was last modified: 2017-05-14, 19:18 by Knez Milos.)
Pogledah sad prvu epizodu ove serije sa tvojim prevodom i, na zalost, moram da kazem da je ovo jedan od losijih prevoda koje sam video u zadnje vreme. U manje vise svakoj recenici postoji neka greska. Stamparske greske su bile obilne i ocigledne, tako da kapiram da nisi ulozio previse vremena u prevod. Na par mesta je vreme radnje skroz ignorisano, pa kada pricaju o proslim dogadjajima u prevodu je stavljeno sadasnje vreme, kao da se nesto upravo sada desava. Na dva mesta si ostavio na engleskom "C'mere" posto verovatno nisi umeo to da prevedes (u pitanju je bio sleng, kao "dodj' 'vamo" ili tako nesto).
Ipak, ono sto je najgore, cini mi se da je ovaj prevod radjen tako sto je prvo odradjen google translate sa engleskog na srpski, pa su onda radjene neke minimalne korekcije. To je najociglednije svaki put gde si napisao nesto tipa "ti, previse", posto ti je gugl izvesno preveo "You, too" kao "Ti, previse" (too => too much => previse, ovo iz iskustva znam da google translate radi 100% vremena). Mislim da je ovo nesto sto bi ipak morao da primetis. :/
Neka moja preporuka bi bila da za pocetak posvetis malo vise vremena prevodu, barem da ga prekontrolises jednom, posto mi deluje da to ne radis. Ali i tako ostaje tvoj fundamentalni problem da verovatno ne znas engleski najbolje pa zato pribegavas gugle translate-u, a mislim da neko ko nema malo vise samopouzdanja u svoje jezicke vestine ne bi trebalo bas prevodjenjem da se bavi. Mozda da pomazes nekom drugom prevodiocu za pocetak?
Bio bi red da odgovorim na tvoje kritike. Upravu si prevod i nije bas bio dobar posebno u toj prvoj ep. Takodje u pravu si da sam se dosta oslanjao na google translate, u pravo iz razloga jer sam bio nesiguran u svoje znanje engleskog. Ali zbog velike zelje za prevodjenjem odlucio sam se da se okusam u tome. Mada posto sam primetio da mi prevodi nisu dovljno kvalitetni olucio sam da stanem sa prevodjenjem.
I evo sad nakon jedno 3 godine pauze odlucio sam da ponovo krenem da prevodim. Naravno sad sa boljim znanjem engleskog jezika. Tako da videcu ovih dana da uzmem da prevedem prvu ep KAZE GA TSUYOKU FUITEIRU, ali cu pre nego sto posaljem prevod za prvu ep na sajt da je posaljem tebi. Cisto da vidis da li je prevod boljeg kvaliteta, ja vreujem da ce biti bolji.
POZZZZ
Threads: 58
Tri godine je solidna distanca, pa ocekujem da ce sigurno biti bolji. Svakako ocekujem da ovaj put neces koristiti Google translate, a ako se negde zaglavis imamo temu na forumu "Kako prevesti" gde mozes da pitas ceo forum za misljenje. I mozes mi slobodno poslati epizodu, bacicu pogled, pogotovo sto mi deluje kao zanimljiv naslov.