NEW 52
#1
[Image: The_New_52_zps57da56c0.jpg]
New 52 je zapocet sa jednom od mojih omiljenih prica FlashPoint Paradox 2011-e godine, ako je neko primetio na kraju stripa ili filma oni su u New 52 odelu pa ispada da je taj paradox promenio sve tj. stvorio New 52 ( ovo nije bas objasnjeno ali je misljenje mnogih ).
Sad kada sam rekao kako je zapoceo New 52 je stvoren da bi promenili heroje i negativce u vise modernije i dostupnije, pod dostupnije mislim da ima vise crossover-a, mracniji likovi i da su bolje objasnjeni gde se vidi ocigledan uticaj Image Comics-a.
[spoiler] crossover je kad likovi iz vise stripova se sastave u jednom tipa Justice League, Teen Titans, Outlaws... ili se jednostavno pojavljuju u jednom ili dva poglavlja tipa Deathstroke i Hawkman [/spoiler]
[spoiler] Image Comics je izdavacka kuca iz 1992 ( i moja omiljena XD ) koja radi sa Top Cow Productions, oni izbacuju Spawn, Haunt, The Darkness, Witchblade, Artifacts, The Walking Dead, Invincible, Magdalena i mnogi drugi a ovo su samo par najpopularnijih stripova [/spoiler]

Sada kad sam objasnio sta je New 52 da kazem svoje misljene a to je da je ovo bio pun pogodak i da sam veoma zadovoljan kako su sve odradili. Naravno nisam sve procitao ipak tu ima oko 60 naslova, ali sam skoro pa presao sve bitnije i moram reci da mi je Red Hood and the Outlaws omiljeni i da je svima preporuka.
- Za pocetak presao sam proslosti svih Robina i iznenadjem sam brojem promena koji je sta vise veoma mali, za sve osim za drugog Robina Jason Todd a.k.a. Red Hood necu sad nista da pisem o tome ali definitivno treba procitati gore napomenuti naslov.
- Drugi naslovi koji me je oduvao je Catwoman, dosta mracniji i sa veoma dobrim crtezom bavi se malo njenom prosloscu i njenom odgovornoscu tj. idiotizmom koji obozavam kod nje XD i naravno Batman se cesto pojavljuje i njihova veza je realnije uradjena u odnosu na ranije.
- O Deathstroke-u nema sta da se kaze njega su sad i ojacali stavili su mu odelo od Nth Merala sad je zvacnicno No. 1 BADASS i ne samo u DC-u. I da jos jedna stvar Son of Batman je baziran na stripu Son of Batman ( ko bi pogodio da se tako zove XD ) iz 2006 i to je bilo pre New 52 a ja i dalje nemam blage veze zasto je odradjen tako smesno u tom filmu. I da stavi sam za primer crossover Deathstroke i Hawkman zato sto obojica koriste Nth Metal.

To je to sto se tice odlicnih a manje citanih stripova ( ne mislim da su malo citani nego jednostavno da prodaja nije u rangu sa Justice League likovima ), ostatak je odlican ali su to likovi koje svi znaju i nema potrebe da stavljam misljenja nego samo po jedna recenica.
- Superman, Wonder Woman, Supergirl i Superboy ali oni su vec dosta citani i povezani i nemam zamerke za njih osim sto je crtez u Supergirl stripu los. Ako neko hoce da ih cita neka pocne od Superman-a posto ce se svi stripovi vremenom sve vise i vise nadovezivati.
- Ostatak Justice League tima je isto super pogotovo Aquaman kojeg sam sad jos vise zagotivio.
- J.L. timovi su odlicni tu su Justice League, Justice League of America koji je osnovan za slucaj da originalni J.L. clanovi postanu losi da ih oni pobede, Internasional, American Vibes, i verovatno najbolje odradjen J.L. Dark gde su likovi poput Constantin-a, Frankestajna... i kao sto naslov kaze imaju mnogo mracnije teme.

- I najbolje za kraj ubedljivo najbolji su Batman stripovi, tu nije ni bilo sumnje citava Batman porodica je vrhunsko odradjena Nightwing, Red Hood, Red Robin, Batgirl, Batwoman, Batwing sve je vrhunsko i treba procitati Smile

Pa recite svoja misljenja sta ste citali sta planirate Smile
In the sea without lees
Standeth the bird of Hermes
Eating his wings variable
And maketh himself yet full stable
When all his feathers be from him gone
He standeth still here as a stone
Here is now both white and red
And all so the stone to quicken the dead
All and some without fable
Both hard and soft and malleable
Understand now well and right
And thank you God of this sight
Reply
#2
Ovo je baš super, moraću početi da čitam. Oduveh sam hteo da ispratim pojedine likove kroz stripove ali zbog svih tih različitih izdanja i autora i čuda bilo mi je muka da krpim priču sam.
[Image: 317bpjd.png]
Reply
#3
Nije mi se svidelo nikako šta su uradili sa new 52. Skoro sve likove su upropastili. Sve one koji su mi bili zanmljivi. Uzeli su skoro sve iz Wonder WOmen-ine porodice. Još su joj prilično promenili poreklo. Upropastili su Amazonke za mene. Shazam/ Captain Marvel mi se isto nikako nesviđa sada. Pretvorili su jednog od najfinijih likova u lopova, kriminalca, delikventa nekakvog. Još i ona kapuljača mi izgleda glupo. Nesviđa mi se Cyborg u JLA-u. Izbacili su Martian Manhuntera da bi on bio osnivač. Potpuno besmisleno. Uništili su Mr. Freeza. Bio je jedan od zloća sa kojim si mogao da se saosećaš, ali sad je samo još jedan ludak sa kojim se Betmen bori.

Teen Titans su upropašteni. Izbacili su Casandru Cain. Jedan od najboljih likova u skorijoj prošlosti i za mene najbolja Batgirl. Guardians of the Universe su postali zli, ili su poludeli, šta god se desilo sa njima, nesviđa mi se. Ubacili su novog zemaljskog Green Lanterna, koji je Musliman i već imaju priču gde je optužen da je terorista. Izgleda da su ga sada vremenom popravili, ali Green Arrow je bio katastrofalan kad se tek pojavio u n52.

Nevolim što se sada Aquaman mora da pravda svima. Zašto DC hoće da pravda jednog od boljih likova? Toliko im je važno šta oni koji nečitaju stripove misle, kad većina tih ljudi ni nerazmišlja da počne da ih čita. Aquaman je obično bio prilično dobar lik. Samo pročitajte Infinite Crisis, Our worlds at war, ili Grant Morisonov JLA.

Batman je ok, sa tim se slažem, ali zato što ga nisu previše menjali. Jedino što je sada promenio 5 Robina za 5-6 godina. Po malo besmisleno, ali ok.

Supermen se sada često ponaša kao arogantno derište. Malo šta je uradio u onim stripovima koje sam video. I šta se dešava sa njim i Wonder Woman mi se nikako nesviđa. Takve stvari treba da ostanu za Else World priče.

Previše pažnje se posvećuje zloćama. I nesviđa mi se kako lako ubijaju likove i koliko ima nasilja. Bilo je i pre, ali je bilo smislenije. Stripovi tokom 90ih nisu bili dobri sa razlogom. Hteli su da budu nasilni, jer su mislili da će to privući stariju publiku i da će stripovi biti shvaćeni ozbiljnije. Što se naravno nije desilo. Krajem 90ih se to sredilo i prva polovina 2000ih je bila odlična. Sa Infinite Crisis, 52, Sinestro Corps War i još nekoliko.

Jedan od najvećih problema koji imam sa n52 je Lobo Sad jedan od najzabavnijih likova i jedan od najzanimljivjih likova koje su napravili je potpuno upropašten. Potpuno je izgubio identitet. Ako su već hteli tako nekog, mogli su da naprave novog lika koji se ne zove Lobo.

pre

[Image: 2733190-green_lantern_55_005_06.jpg]

[Image: 3002297-lobo_029.jpg]

sada

[Image: SG_Cv26_0.jpg?itok=ejHATM-S]

[Image: Justice-League-23.2-Lobo-3-Forever-Evil-...-Month.jpg]
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
#4
@Dream sto se tice price Lobo, to nije on XD stari Lobo kojeg ja obozavam ( postao je vremenom jedan od mojih top 10 DC negativaca ) i dalje postoji, taj lik misli da mu je Lobo uzeo ime i zato ga trazi. To se desilo u J.L. 23 ali ja sam tu stao da bih citao Batgirl i ne znam sta se dalje desilo, ako se nesto jos nesto desilo sto menja pricu onda izvini Sad samo moram da kazem da mi se ovaj novi svidja ali je VEEEELIKA gresto sto su ga ikako povezivali sa Lobo-m, trebao je da bude neki poseban lik.
A stari Lobo se pojavljuje u Red Hood and the Outlaws, Deathstroke i u nekim J.L. ( za J.L. nisam siguran mislim da je u pitanju drugo trece poglavlje ) i i dalje je lud i psihopata XD

Sto se tice Casandra Cain to mi je najteze palo od svega, ali opet sve je krenulo iz pocetka moralo je nesto glupo da se desi.
Martian Manhunter je sad vodja J.L. of America nebrinem se ja sta ce biti sa njim Smile
In the sea without lees
Standeth the bird of Hermes
Eating his wings variable
And maketh himself yet full stable
When all his feathers be from him gone
He standeth still here as a stone
Here is now both white and red
And all so the stone to quicken the dead
All and some without fable
Both hard and soft and malleable
Understand now well and right
And thank you God of this sight
Reply
#5
Slabo sam čitao n52. Jesam malo u početku kad se tek pojavilo i nisam bio oduševljen kad su izbacili skoro sve što sam voleo, tako da nisam baš imao volje da im dajem još jednu šansu. Ali da sećam se i tog drugog Lobo-a iz n52. Deadstroke ga je ubio, ako se dobro sećam. On je bio mnogo bliži onom što smo navikli od njega, ali je bio previše običan, nedovoljno divlji, nedovoljno jak i moćan.

Kao što rekoh, jedna od stvari koja mi smeta je previše nasilja. Zato mi se nikako nije svideo Coundown ili Identity Crisis, a Cry for Justice neželim ni da spominjem. Nisu morali da potpuno menjaju likove koje znamo toliko dugo.
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)