Lupin III: The Castle of Cagliostro
#1
[Image: kalo4p.jpg]

Kategorija: Film
Godina: 1979
Žanrovi: Avantura, Komedija, Akcija,
Trajanje: 1h i 40 min.

Opis:
Nakon uspešne pljačke kazina i bega od policije, lopov Lupin i njegov kolega Jigen shvataju da je novac koji su ukrali zapravo bezvredan jer je falsifikovan. Kako bi otkrili autore falsifikovanih novčanica, njih dvojica prate trag koji ih vodi do tajnovite i slikovite kneževine Kagliostro, najmanje države na svetu koja ima samo 3.500 stanovnika. Lupin i Jigen tamo stižu autom, ali se zaustavljaju zbog kvara na cesti. Upravo kada poprave vozilo, prestigne ih devojka Klarisa koju progone neki kriminalci. Lupin je pokuša spasiti, ali neuspešno jer je kriminalci otimaju i odvode na brod.

MAL
AniDB
IMDB
vikipedia

Komentar: Auuu 'bem ti lebac KAKAV film! Kakvi likovi, kakva priča, radnja, akcija, humor... režija... Toliko zabavan, smešan, uzbudljiv da nemam reči sem - VRH VRHOVA!
Prosto ne mogu da verujem da pored toliko serija, filmova, televizijskih specijala, video igara, mange, mjuzikla, toliko godina stare franšize ja tek pre 10 dana 'naletim' na ovo... čudo, i još se majmun nećkam da l' da gledam il' ne... Kako bih se samo sjeb'o...

Elem, vrhunski užitak, film za opuštenciju. "Ovakav" stil nedostaje današnjim anime filmovima i serijama. Definitivno jedan od najboljih avanturističkih filmova svih vremena. Ovo je zahebalo i moj omiljeni anime film Castle in the sky koji sam gledao zilion puta... jaoo Mijazaki... [Image: 11tmn8g.gif]

Uh, sad ne znam da l' da se bacim na anime seriju iz 2012 pošto ima samo 13 epizoda ili na onu prvu iz 70'tih. U svakom slučaju gledaće se cela franšiza.
Jedino čega se plašim jeste da serije ne podsećaju previše na Cowboy Bebopa, kojeg baš i ne gotivim.
[Image: 2nr3vi0.gif]
Reply
#2
da, uz to film/anime ima jednu od najboljij junjava što animiranih što ovako na klasičnom filmu.
Reply
#3
Jaoo mene je ovaj anime dosta iznenadio sa nekim scenama.. "Princezo, drogirali su te" Davno sam ga gledala.. I ne mogu da opišem osjećaj kad pogledate ovaj film posle onih lijepih dječijih Mijuzakijevih djela.

U suštini mi se dopao, pogotovo likovi.. Mada ona princeza je malo smarala, a Fujiko Mine je čini mi se plava ovdje i dosta drugačija, dok je zapravo brineta.. Arsen i njegov misteriozni partner (onaj drugi) su mi se dosta dopali)

Mijuzaki je takođe imao udio i u seriji.. Mislim da je 2 sezona najuspešnija..
Reply
#4
Ta jurnjava me i kupila u startu... i ona muzika kad beže iz kazina - vrhunski.

Odgledah 2 epke iz prve sezone i još dva filma, al' mnogo matoro bre i fali muzika iz ovog filma... Izgleda da je Fujiko plava i u još nekim filmovima, il' sam ja naleteo na fan slike.
[Image: 2nr3vi0.gif]
Reply
#5
Odgledah ovo. Očekivao sam dosta (pogledaj Frešmenov komentar), i na kraju je ispao prosečan film. Da se ne varamo, za to doba je i odličan, ali na mene nije ostavio neki veliki utisak. Očekivao sam više humora, ali je mahom bio avanturistički. U suštini je dobar, i vredi da se pogleda, ali mene nije privuklo da gledam ostale Lupinove naslove.

7/10
Reply
#6
Ma nemaš pojma, idi gledaj bubašarbe ili tako nešto... Toungue XD
[Image: 2nr3vi0.gif]
Reply
#7
^Bubašarbe su zakon Toungue

Još samo da pogledam taj Castle in the Sky što si preporučio, i ako mi se i on ne svidi, ne slušam te više XD
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)