Getter Robo: Armageddon
[Image: xbtv.jpg]

Getter Robo: Armageddon (AniDB|MAL)

Genre: Action, Alien, Genetic Modification, Human Enhancement, Mecha, Piloted Robot, Post-apocalypse, Sci-Fi, Space Travel, Tragedy, Transforming Robot, Violence

Plot/Summary
Quote:* Based on the more than two decades strong Getter Robo franchise created by the legendary Nagai Gou.

Getter Robo blazed new trails in the world of anime when it originally aired on Japanese television in the seventies. Featuring three different vehicles that combined to form one massive robot, Getter Robo was the original transforming battle robot, spawning an entire genre of anime including Robotech and Transformers. The Getter Machines were created to defend the planet from all that would threaten it. But the massive robot weapons were so powerful that those they protected began to fear them. A fear so great it drove humanity to destroy its saviors and their creator. But now a shadow has crept across the moon. The faint echoes of evil laughter can be heard. Terrified whispers tell of the Invaders. Mankind now cowers under the watchful eye of an extraterrestrial menace beyond their nightmares. Their only defenses are the Getter Machines, and the only man who can bring them back lies rotting in the Earth. Or does he?

Comment:
Nesto kao Getter Robo all-star, malo meta-znanja je potrebno da bi OVA bila pristupacnija, ali je i bez toga potpuno gledljiva.

Dr. Saotome se ovog puta pojavljuje kao negativac [spoiler]mada se kasnije postavlja pitanje da li je on to zaista[/spoiler], i javljaju se dve ekipe Getter pilota. Protivnici su Invaderi, koji su nastali kao nuspojava delovanja Getter zraka. Dr. Saotome saradjuje sa njima, ili bolje receno fuzionira sa njima, [spoiler]posto prethodno pogine, sto ce se ispostaviti u daljem toku serije, nije jedini put[/spoiler], i izradjuje ULTIMATNOG ROBOTA, Shin Dragona, koji je ZAO. U grubim crtama, to bi bilo to sto se tice glavne premise, medjutim, dogadjaji koji slede su tako haoticni, da je moguce na vise nacina interpretirati ih, ko je zao, ko je dobar, motivacija likova i sl.

Produkcija naslova je za pohvalu, animacija je jako dobra, muzika takodje, iako odabir odgovarajucih tema nije bio uvek situaciono prikladan, u globalu je OST vise nego slusljiv. Po haoticnoj naraciji dalo bi se pretpostaviti da pisci scenarija nisu bas mnogo promisljali stvari, i da su isli with the flow, sto je daleko od istine. Primera radi, OVA ima vise "mesa" u sadrzajnom pogledu od reboot-a serije iz 2004., a poprilicno sam siguran i od ostalih delova fransize.

U globalu, ovo je verovatno najbolji deo Getter Robo fransize, ima puno interesantnih motiva, najzastupljeniji je evolucija zivih bica, a javljaju se i osveta, paralelni univerzumi, pa cak i porodicna ljubav sto deluje van bilo kog konteksta u ovakvom akcionom mecha naslovu. Dinamika serije je van svih skala, te su prilicno dobri izgledi da bi bila dopadljiva vecini ljubitelja ovakve vrste zivljih naslova.
Reply
Pogledao konacno i ovaj naslov Smile U sustini, malo confusing u pocetku dok covek ne pohvata likove, kao i drugacije uloge od proslog getter robo, ali je zato animacija i kvalitet crteza deset u glavu za prethodni. Ovaj je bas action packed u poredjenju na prethodni i ima mnogo vise likova, ali istovremeno i slabije razradjene odredjene likove za koje nisam bio siguran zasto su uopste ubaceni, poput recimo onog plavog Svarca. Takodje mi je bilo neobicno da vidim Saotomea kao negativca kao i ove invadere koji su po meni bolji odradjeni od prethodnih monstera. U sustini, imam osecaj da su odlucili da odrade next generation pilote, ali su ipak napravili fuziju old i new pa se dobija neki cudan mix gde ne mozes da ocenis koji su glavni likovi, stari piloti ili novi Smile Stoner sunshine je so faking awesome i verovatno najjaci deo u seriji je kada ga prvi put urade u epizodi 11 sto je po meni nekako bilo i odlican deo gde su mogli da stanu, jer je nastavak borbe u svemiru nekako isforsiran, ali daleko od toga da nije bio epic, ali bi mi nekako bolje bilo da su stali na ovom delu. U svakom slucaju, nesvakidasnji mecha naslov i za nijansu jos ludji od prethodnog dela sa mnogo mnogo jacom animacijom i muzikom, kao i character design. Konacna ocena bi bila otprilike 8/10. Bilo bi devetka, ali povremeno zna da deluje anime random i previse haoticno da bi pohvatao sta se desava i zasto, sto me u poslednje vreme malo odbija. Mada za mecha standarde, u poredjenju sa mnogim mecha trash-om koji serviraju ovo je cista devetka Smile
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply

Users browsing this thread: 1 Guest(s)