Hakaba Kitarou
#1
[Image: 71864.jpg]

Hakaba Kitarou (AniDB|MAL)

Genre: Comedy, Demons, Horror, Manga, Seinen, Thriller

Plot/Summary
Quote:Kitarou is a youkai boy born in a cemetery, and aside from his mostly-decayed father, the last living member of the Ghost tribe. He is missing his left eye, but his hair usually covers the empty socket. He fights for peace between humans and youkai, which generally involves protecting the former from the wiles of the latter.

This version of the Kitarou story is based on the original Hakaba Kitarou manga, the manga which inspired the popular Gegege no Kitarou series in the late 60's.

Comment:
Nekonvencionalna crna komedija, u duhu naslova poput Dororon Enma i sl. anime horora, sa old school smekom i lepom stilizacijom. Na papiru, ovo bi trebao biti pravi hit, ali je naslov prozet mnogim nedoslednostima.

Prva nedoslednost je sam tok serije, dalo bi se pomisliti da ce od pocetka do kraja ovo biti epizodican naslov, ali dobar serije prati jedan kontinuitet dogadjaja. To ne bi bio toliki problem da ih je bilo nesto lakse rastumaciti, koji je njihov cilj, posto je na trenutke sve to bilo relativno ozbiljno. Dosta likova umire, ali je njihovim smrtima drugacije pristupljeno, za neke je tragedija, a drugi eksplodiraju od gasova u stomaku.

Sam humor, kada anime igra potpuno na komediju, je poprilicno dopadljiv. Fazoni su dosta anahroni, kako se radnja odvija sredinom 60-ih, a pojedini su vulgarnosti poput onih u Dororon Enma, i to je jos jedna od stvari gde imaju zajednickih crta. Neobicno je, sto pored toga, serija se trudi da bude i horor. Jedna epizoda je bila kao Bakeneko arc u Mononoke-u, i generalno, ima nekih "jezivih" stvari, koje su u globalu vise odvratne nego sto bi trebalo da budu strasne.

Kraj animea je kao i sama serija, poprilicno neobican, [spoiler]prakticno, samo Kitarou i Rat Man ostanu zivi(?), i nikome nista[/spoiler]. Generalno, ovo bih preporucio ljudima koji vole nesto drugacije stvari u svom animeu, ili ljubiteljima japanskih aparicija, i naslova sa njima.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)