Mahou no Stage Fancy Lala
#1
[Image: 50816.jpg]

Mahou no Stage Fancy Lala (AniDB|MAL)

Genre: Comedy, Coming of Age, Contemporary Fantasy, Daily Life, Fantasy, Idol, Magic, Mahou Shoujo, Music, Romance, Shoujo

Plot/Summary
Quote:Shinohara Miho is the precocious 9-year-old daughter of a paleontologist, and she would like nothing more than to be famous. One day, she unexpectedly comes into the possession of what she thinks are dolls, but are in fact the magical dinosaurs Pigu and Mogu, who grant her the power to create the clothes she draws upon a special drawing pad, as well as the power to become a teenage version of herself. She begins to live the life of the idol, Lala - but is being famous really worth all the trouble you get into to do it?

Comment:
Poprilicno dobra coming of age prica, hibrid mahou shoujo i naslova o idolima, sto pokazuje da ipak to nisu tako nove ideje.

Elem, format serije je dosta labilno povezana prica u pogledu kontinuiteta, postoji hronologija dogadjaja, ali je sve to dato kao delici slagalice koji su u funkciji sazrevanja Miho kao karaktera. Iako je oznaceno kao mahou shoujo, magija se ogleda iskljucivo u tome da se Miho pretvara u 17-godisnju verziju sebe, i da moze da prizove odecu koju nacrta, ali i pored izostanka nekih stvari kojih uobicajeno ima u mahou shoujo naslovima, anime prati konvencije zanra (transformacije, animal sidekick i sl.). U izvesnoj meri, anime podseca na Cardcaptor Sakura, i tamo je radnja podredjena razvoju Sakure kao lika, ali je sadrzajno bogatiji anime.

Sa tehnicke strane sasvim je solidna produkcija, crtez je dopadljiv, a animacija u dobroj meri prati nivo crteza. OST je dobar, iako su BGM pesme blargh potpuni, narocito Transparence.

Sveukupno sagledano, Fancy Lala je retkost u anime svetu, iako mozda na prvi ne deluje tako, uglavnom je tako zbog dinamike likova, prijateljstva, rivalstva, pa cak i simpatije odudaraju od standardne anime formule, i u dobroj meri se priblizavaju realnosti drustvenih odnosa. Da li je predominantno anime o idolima, ili magicnim dogodovstinama, rekao bih ni jedno ni drugo, pre svega je ovo coming of age story, i to poprilicno dobar za ljubitelje ovakve vrste naslova.

Postoji i spin-off OVA koja datira iz 80-ih, i za razliku od TV serije, u pitanju je iracionalno veliko piiiiiiiiiii. Ne secam se da sam u dogledno vreme pogledao nesto u toj meri lose, otprilike, organizuje se nadmetanje u disko plesu u priobalnom gradu, a grupa terorista i bajkera pokusava da sabotira to takmicenje, sa sve bombama i molotovljevim koktelima, naravno, iz nepoznatih razloga. U sve to uspeli su da ubace muziku Vangelisa, i ceo dozivljaj je onako kao da je u pitanju neka funky 80's interpretacija Pepeljuge.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)