Noragami
#1
[Image: 58139.jpg]

Epizoda: 12
Datum: 2014
Žanr: Action, Adventure, Shounen, Supernatural
Rating: PG-13 - Teens 13 or older

Jato je maloletni Bog koji je frustriran što nema ni jedan sopstveni hram . Da bi izgradio hram za sebe on daje oglas da će da pomaže ljudima u zamenu za doprinos od 5 jena i postaje samoprozvani "kurir bog". Hijori je devojka iz veoma uticajne porodice koja skoro pogine u saobraćajki ali je spasi Jato. Zbog toga ona postaje "hanyou" osoba koja može lako da izgubi svoju dušu pošto se nalazi između 2 sveta. Ona progoni Jatoa i insistira da sarađuje sa njim. Jato takođe pronalazi dečaka po imenu Jukino koji postaje "sveto blago" koje može biti iskorišteno od strane bogova. Njih troje ulaze u bitku protiv "onoga" koji donosi nesreću ljudima dok se skrivena prošlost iz Jatovog života postepeno otkriva.




Da li je neko gledao ovo? Ja još nisam ali sam naišao na dosta pozitivne kritike pa sam ga stavio na čekanje dok ne budem imao vremena ali planiram da pogledam, a ima samo 12 epizoda. Smile
[Image: 76561198247150340.png]
Reply
#2
Ja sam pogledala Smile

Dobar je anime, nema usporenja, tj. konstantno se nešto događa i to mi se najviše svidjelo. Usto, sama priča mi je zanimljiva, baš sam počela i mangu pratiti (ongoing je i mjesečna). Koliko čujem, kraj animea se malo razlikuje s obzirom na mangu, ali ostatak je uglavnom prati.
[Image: a3a77ab1208651095298401d936d852f141.jpg]
Reply
#3
A ono, nije lose. Ima par dobrih momenata, ali ono, nista spektakularno. Gledljiv je. Seiyu ekipa je dobra ako nista Smile
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#4
Ja sam pogledao prvu epizodu jos kad je izlazio, i tu sam stao..Ne znam sto doduse. Mozda mu pruzim sansu kasnije, mada ne privlaci previse paznje.
And it's the fan that did it. Not the smoking porn reading rubik's cube genius rape ape with a magic boat.
Reply
#5
Ali to je takav anime. Ne možeš reći nešto više o njemu, haha. Okej je i gledljiv. Možeš pogledati, zašto ne. Eto, tako ja opisujem ovaj anime XD
Reply
#6
Bilo mi je dobro recimo ono kada onaj lik pada sa zgrade i prica o devojci koju je upoznao i kako je obasipao poklonima, ali nista ga nije islo u zivotu nakon toga i ono kada se povezu tacke ko je do kraja devojka, tu mi je onako izmamio jedan posten smeshak, ali ovako mi je nekako delovalo ostalo zbrzano. Nekako mi je bezveze setting sa bogom koji se probija na scenu bez hrama i slicno. Jednostavno ne vidim napredak u prici sa time sto on u flashu skuplja pet po pet jena. Da recimo ide u nekom pravcu nakon svake ispunjene zelje. Tipa polako lik pocinje da radi na hramu i slicno, korak po korak onda bih rekao da ima neko razvijanje radnje, ali ovako mi dodje kao jos jedan od onih comedy naslova koji jednu pricu vrte u krug 12-13 epizoda i vremenom isfuraju taj humor.
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#7
Pa ne znam, jedini je problem u animeu što nema nekog cilja već se ide konstantno na ispunjavanje želja i skupljanje tih 5 jena, ali meni je bio dobar i nekako zanimljiv Smile
[Image: a3a77ab1208651095298401d936d852f141.jpg]
Reply
#8
Skroz je ok, bolji je od nekih animea sličnog tipa (Kyoukai no Kanata, grh...). Serija deluje kao uvod za nešto mnogo veće, pošto je u centru prošlost glavnog lika.
Reply
#9
Skroz je ok anime, thumbs up Big Grin
Mislila sam da se igram malo sa prevođenjem ali jednostavno nikako da namaknem slobodnog vremena Toungue
Reply
#10
Pregledao sam ija ovo et nako reda radi cuo sam da nije los i vidio sam par screenshots na raznoraznim stranciama pa sam odlucio bacit pogled.
Nikakav specijalan naslov klasican shonen sem sto sam ovdje jedino glavnog lika zgotivio totalno sto je poprilicno rijetko kod mene XD prica nish posebno a da nije bilo Yatoa ovo bi mi bio daleko ispodprosjecan naslov.
Ovako mi je bio ok/dobar
Pise se da manga mnogo bolja al ako bude druga sezona radije cu se strpit, mirzi me trenutno da citam sve ispocetka
[Image: 76561198098110211.png]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)