Break Blade
#11
Završih i ja sa svih 6 filmova i moram reći da je ovo jedan od boljih mecha naslova koje sam gledala, a nisam ih gledala puno Big Grin

Ono što mi je se najviše svidjelo u animeu je neka doza realnosti. Prvi put da glavni? likovi ne poubijaju cijelu protivničku vojsku skoro pa bez ogrebotine već i oni dobro dobiju po turu. Nema onog uništavanja kompletne divizije s jednim robotom. Nadalje, jako mi se svidjelo što im je u nekim trenucima znalo ponestati municije ili oružja za borbu kao i, ono još bolje, polijeganje Golema pritisku borbe (u žaru borbe Golemu se slomi noga). Pored svega toga, svaki Golem je na sebi imao ožiljke prijašnjih borbi kao i borbi u koje ulazi. Nitko nije imun na napade i na svakom Golemu se to vidi. Ono što mi se još svidjelo jesu prikazane borbe. Nema više borbi u zraku, one se sve odvijaju na tlu i tako mi izgledaju malo ozbiljnije nego u nekim prijašnjim šta sam gledala te bolje.
Dalje. Animacija u animeu je fantastična. Jako su mi se svidjeli detalji na Golemima i detalji pozadine (npr. pustinje). Nije ni prešareno, a ni pretmurno, ali boje su u jako lijepom kontrastu koji ne smeta očima. Nakon što sam u zadnje vrijeme pogledala (ili gledam) nekoliko mecha naslova sa CGI animacijom, ova mi je došla kao osvježenje i opet mi je daleko bolja nego neke CGI. Golemi su ovako više uklopljeni u sve nego da su CGI.
Prije sam spomenula da mi je se anime odmah svidio jer glavni likovi više nisu tinedjžeri već ljudi od min 25 godina koji su prošli neku vojnu obuku za pilota. Ovdje nema glavnog lika koji je tinejdžer i koji je se odjednom našao u takvoj situaciji da mora pilotirati robotom, a da za to nije uopće obučen i, naravno, odmah briljira u tome. Ovdje se vidi da je se Rygart dobro pomučio da bi naučio upravljati Delom zbog njegovog kompliciranog mehanizma na koji nitko od njih nije bio naviknut. Jedino što, eto, opet imamo lika koji izbjegava ubijanje, ali kasnije shvati to kao nužnost.
I još glazba! Odavno nisam čula bolje uklopljene soundtracke nego u ovom animeu i da jako dobro upotpunjuju svaku situaciju. OP mi je totalno hipnotizirajuć.

Sama priča i ideja mi se jako sviđa. Sviđa mi se ova kombinacija modernog starog Rima sa naprednom tehnologijom. Jedino što mi se nije svidjelo jest razrađenost radnje. Priča ima nevjerojatno velikog potencijala i moglo je biti pa skoro duplo filmova da je još malo razrađena, da su prikazani razlozi početka rata, likovi bolje razrađeni, ubačeno barem malo političkih igara, da priča nije ovako jednostavna. Ne čitam mangu, ali vidim da je ongoing i nadam se da će stvarno o tome kasnije povesti računa jer mislim da bi ovaj anime, uz tih nekoliko ključnih komponenata, stvarno mogao biti jedna fantastična mecha priča.
[Image: a3a77ab1208651095298401d936d852f141.jpg]
Reply
#12
Ja sam malo citao mangu, vec su izmenili nekoliko stvari i u ovo sto su obradili, recimo smrt meni jednog od omiljenih likova je skroz drugacija u anime, nego u mangi. Da ne bih puno spoilovao onima koji nisu gledali, recu samo Mr. Dead eye na Raygartovoj strani koji ulece u gomilu i kida Big Grin
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)