Black Bullet (2014)
#1
[Image: 60027l.jpg]

Quote:A near future, where humans have been defeated by the viral parasites named Gastrea. They have been exiled into a small territory and live in despair, side-by-side in terror.
In this world trapped in darkness—
Rentaro, a boy living near Tokyo and member of the "Civil Security"—an organization specializing in fighting against the Gastrea—is used to accomplishing dangerous tasks. His partner is Enju, a precocious young girl. They fight thanks to their peculiar powers until one day, when they receive a special assignment from the government. This top secret mission is to prevent the destruction of Tokyo...
MAL

Genres: Action, Mystery, Sci-Fi, Seinen


Reply
#2
Sto nisi postavio komentar o prvoj epizodi? Big Grin

Iako je ovo bio jedan od naslova koji mi je privukao paznju, nije mi ispunio ocekivanja. Na prvi pogled ima dosta preklapanja sa SnK (Virus koji je gotovo unistio covecanstvo i dzinovski stubovi koji sprecavaju da udje u grad, jedini nacin borbe je putem dece koja kontrolisu virus i specijalno treniranih pojedinaca sa specificnim oruzjem), mada to nije problem. Ono sto me je razocaralo je sto sam ocekivao dobar akcioni seinen, a dobio generican ecchi/harem/loli anime. Imam osecaj da ce u narednim epizodama da kompletno zanemari cinjenicu da se bore sa virusom i da se fokusiraju na fan service. Sve u svemu, od druge epizode zavisi da li cu da nastavim da pratim ovaj naslov ili ne.
And it's the fan that did it. Not the smoking porn reading rubik's cube genius rape ape with a magic boat.
Reply
#3
Cekam ovaj naslov vec neko vreme ali ga jos nisam pogledao, sada cu pa iznosim utiske. Smile
[Image: 76561198247150340.png]
Reply
#4
Citam po blogovima, kazu uglavnom da je uzasan XD
Reply
#5
[amquote]
(2014-04-09, 22:13)Dimitrije1606 Wrote: Sto nisi postavio komentar o prvoj epizodi? Big Grin.

Nisam je bio odgledao još.
Sada jesam i mogu reći da je naslov prilično prosečan , u svemu.
Odgledaću sledeće nedelje drugu epizodu i ako se tu značajno nešto ne promeni serija ide u zaborav. XD
Reply
#6
Odgledao epizodu i sta reci, s obzirom koliko se najavljivao i koliko se spominjao po netu ukljucujuci i kakva sam ocekivanja imao nisam bas zadovoljan s 1 epizodom.

E sada nevezano za moja ocekivanja 1 epizoda je prosek, prvi deo dok nisu poceli sa onom malom mi je bio dobar, posle totalni prosek. Ne kazem los ali nije ni nista posebno.

Meni inace ne smeta malo echi i harem scena ali se nadam da ovo nece bas otici skroz u tom pravcu ne zato sto mi smeta nego zato sto je previse takvih naslova u zadnje vreme, ima jos sanse da se poboljsa. Gledao sam i gore naslove pa cu verovatno i ovaj osim ako ga bas posteno ne sjebu. U svakom slucaju dao bih ovoj epizodi 7/10 i nadam se poboljsanju, a sta ce biti videcemo. Smile
[Image: 76561198247150340.png]
Reply
#7
Pogledala sam ove dvije ep šta su izašle i, ono, neki solidni anime, ništa pretjerano posebno. Iako nisam imala neka očekivanja, nije me nešto ni posebno oduševio niti ostavio iščekivanje za idućom epizodom.

Radnja mi je nekako, grubo rečeno, mlitava, ali tek su dvije ep vani pa se nadam da će se malo popraviti jer ima materijala da radnja bude dobra (ne čitam mangu tako da ne znam što se događa).

Što se tice echija i harema, za sada ga nisam primijetila u nekoj mjeri. Valjda se tome neće kasnije okrenuti jer stvarno ne volim harem i mislim, ako ga bude previše, da ću totalno bataliti anime.
[Image: a3a77ab1208651095298401d936d852f141.jpg]
Reply
#8
Druga epizoda mi se svidela vise od prve, nisam bas fan sto su sva "prokleta deca" u stvari devojcice ali sreca pa ne fokusiraju radnju na njima (za sada), u svakom slucaju mi je zanimljiv naslov i videcemo kako ide dalje. Mala zamerka u 2 epizodi je sto kada su panduri roknuli onu malu u glavu ona je prezivela (ali inace mi je ta scena bila super i neocekivana mislio sam samo da ce da je maltretirajukad ono paf). E sada jedino ako i klinke ne mogu da budu ubijene obicnim oruzijem posto su delom Gastre ali to jos niko nije objasnio kakve su tacno njihove sposobnosti osim da imaju super snagu.

Ne verujem da ce da ode u pravcu harema i echi posto citao sam malo sta fanovi mange pisu i niko ne spominje nista slicno jedino ako sada izmene anime ali sumnjam.
[Image: 76561198247150340.png]
Reply
#9
S obzirom da je ostala jos samo jedna epizoda do kraja ne mogu a da ne kazem rec dve o ovom cudu bez ulepsavanja... XD

Ovo je bez sumnje najgori naslov koji sam gledao iz ove godine cak i sire pa mogu reci medju najlosijima je sto sam gledao, prica je pocela ok i prve 4 epizode je islo sve manje vise ok moze se reci da su 3 i 4 ep su bile dobre pa sam mislio da cemo imati nesto bar malo iznad proseka. Ali onda kao da su se izgubili i ne znaju gde udaraju, pokusavali su da naprave neku ozbiljnu temu i na kraju ispala totalna sprdnja. U jednoj sceni imamo neki masakr grupe devojcica i glavne likove kako placu i lude dok isti ti likovi u sledecoj sceni imaju echi, lolita momente. O tim wanna be lolita trenutcima da ne pocinjem, u pocetku bilo simpaticno i sprdnja na kraju se cela serija vrti oko toga. Uglavnom kada hoce da pokazu da je u pitanju nesto ozbiljno onda prikazu izivljavanje ili ubistva devojcica koje su totalno nebitne u seriji i pokazane su 1 ili 2x da se ubije minutaza i to je to.

Sto se radnje tice nema je, nikakva prica se ne desava, niko ne spominje sta su to gastree niti se bilo sta vezano za njih resava i istrazuje iako su oni glavna tema serije. Da ne spominjem da su prikazane retardirano kao da ih je dete u 3 osnovne crtalo na likovnom, imali smo jednu epizodu nekog nazovi pokusaja politickog atentata i to je to. Sto je najgore sama serija ti uopste ne izaziva zelju da saznas bilo sta o tome sto se desava. Animacija je vidno izgubila na kvalitetu u odnosu na recimo epizode 3-4. Takodje vec kao da sam video kraj iako ima jos jedna epizoda i nema teorije da mi promeni misljenje da ne znam sta urade.

Ako se ne varam u pocetku su najavljene 22 ili 24 epizode (ne secam se koliko bese) pa je sada skracen na 13. Sve u svemu cak i da mu dam neki mrsavi + za prve 4 epizode u najboljem slucaju moze da ima ocenu 5 kod mene. Ocekivao sam mnogo vise od ovog naslova pre nego sto je poceto sa prikazivanjem. Smile
[Image: 76561198247150340.png]
Reply
#10
^Što reći nego da je čovjek sve rekao XD
Priča mi je u početku imala potencijala zbog uvijek prisutne priče o nepoznatim čudovištima koji hoće istrijebiti čovječanstvo bla bla bla, al kasnije je sve završio na neku lolita-harem foru. Jako lošu lolita-harem foru... Stvarno nisam fan tih žanrova, ali prvih nekoliko epizoda su mi se činile dobre i mislila sam da će malo s tim smanjiti, a dobila sam suprotno. Čitav anime se sveo na odnos Rentaro - Enju - ostale ženske i tek pred kraj, kada je napadnut Mololth 32 pokušavaju izvući priču i valjda se maknuti od lolita - harem trenutaka, ali sa toliko oprečnih stvari da mi je bilo mindfuck (naveo Lavi).

Pored svega toga, jedna stvar koju nikako ne mogu probaviti niti uopće shvatiti jer mržnja cjelokupnog čovječanstva prema Prokletoj Djeci. Ti klinci ih spašavaju, daju svoj život da bi oni mogli živjeti i oni to jako dobro znaju, ali ih i dalje mrze... Mislim, šta?!

Navučena 6.
[Image: a3a77ab1208651095298401d936d852f141.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)