Baby Steps
#1
[Image: 56113l.jpg]

Quote:Maruo Eiitirou (E-Chan), a first year honor student, one day decides he's unhappy with the way things are and lacks exercise. He finds a flyer for the Tennis Club and decides to check it out. He's instantly captivated by it.

With no prior experience and poor physical conditioning, join E-Chan as he embarks on a tennis journey using his smarts, dedication, and work ethic.
MAL|AniDB

Type: TV Series, 25 episodes
Year: 06.04.2014 till ?
Categories: Manga, Shounen, Tennis
Original Work: Katsuki Hikaru
Direction: Murata Masahiko
Series Composition: Chiba Katsuhiko
Character Design: Kouda Masayuki
Music: Yoshikawa Youichirou
Animation Work: Studio Pierrot
Work: NHK Enterprises, NHK

Komentar:
Nista specijalno. Opusten sportski anime kome ce izgleda trebati malo vremena da krene, jer lik krece od nule. To je zanimljiva stvar, jer obicno se uvek nadje neki genije, ili prirodni talenat. Ovde deluje kao da ce ipak vise biti muka i iskustvo (kazu da ce se dosta baviti tehnickim delom). Tako da je potpuna suprotnost Prince of Tennisa na primer, jer ce ovde biti realistican tenis.

Nije me nesto prva epizoda odusevila, cak je Haikyuu bio zanimljiviji (a on je pa generican i dosadan do bola). Nadam se da ce se poboljsati kako napreduje, jer cujem da mangu bas dosta hvale (ne govorim o plebejcima).
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#2
Kazes genericno i dosadno? Mislio sam da bacim pogled. Plus mi je sto kazes da je susta suprotnost princu tenisa, jer njega ne mogu da podnesem kako je glupav XD
Reply
#3
Pogledao sam jučer epizodu. Nije mi bilo dosadno, ali da, stekao sam dojam da će mu trebati više da krene, a imat će samo 25 epizoda...
Ne znam zašto, ali nekako mi je legao onaj školski dio.
Reply
#4
Konačno pogledah ovaj anime.
Prvo, svaka čast autoru mange što se usudio da pravi realističan tenis bez kame-hame talasa, šaringana, jankena, bankaia i sličnih fazona, što se toliko posvetio tehničkom delu, taktici itd... Ali!
U prvih 15 epizoda je bilo dosta napornih momenata s obzirom da je anime krenuo od "0" i da je napredovao puževim korakom.
Jebote, ajde nikad nisi igrao tenis u životu, ali da ne znaš koliko igrača igra na terenu, da ne znaš šta je servis, reket... ko da je pao sa druge planete.
Drugo, taman kad pomisliš evo ga turnir tempo će biti brži, biće zanimljivije, oni UVALE nekog debila koji ne zna osnovna pravila i samo zapitkuje(šta je to djus, servis, brejk, taj brejk, set, gem, poen!), a ovi mu svaki put odgovaraju i sve se ponavlja samo što se menjaju neznalice.
Ono, nije to loše za početnike koji hoće da nauče nešto o tenisu(mada sumnjam da ti gledaju) ali za mene koji je nekada trenirao tenis(doduše na kratko), koji ne propušta nijedan turnir u godini, koji često igra... su ti momenti bili baš, baš, baš zamorni.

Zapravo, meni Baby steps počinje da bude zanimljiv tek kada Maruo odluči da postane pro. Dakle poslednjih 10-8 epizoda.
Što se tiče likova, ni jedan jedini mi nije ostavio neki poseban utisak. Možda jedino onaj najbolji junior u Japanu.
Glavni lik, Maruo je jedna pičketina od glavnog lika i kako postaje bolji to me sve više nervira XD
Što se tiče romanse između njega i Natsu, to mi nije smetalo. Čak mi je bilo i simpatično u par navrata. Dok su neke, čitam, baš iritirali haha

U svakom slučaju, mnogo više sam uživao nego što sam se smarao. Lepo se završila poslednja epka.
Sa nestrpljenjem se čeka druga sezona koja će nesumnjivo biti bolja od ove prve. Biće novih likova, a i strašno me zanima kako će da odrade tu tranziciju iz juniorskog u profesionalni tenis.
[Image: 2nr3vi0.gif]
Reply
#5
Meni se svideo anime iz vise razloga, prvi lik trenira kao magarac da dogura dokle je dogurao u ovoj sezoni. Drugi, lik gubi more partija pre nego sto dodje na odredjeni nivo vestine u kojem ce da pobedjuje. Treci, nema kamehameha talasa i ostalih power ranger abilitija poput onih iz major ili eyeshield sto kaze Superfreshman, a i likovi i sam taj character development je lepo odradjen i zanimljivo. Nacin na koji provlace romance u anime je odradjen slicno na fazono onog u hajime no ippo gde vidimo da ima nesto medju likovima, ali se ne izjasnjavaju jasno oko toga. Sto se tice ovog sa objasnjavanjem oko tenisa anonimus likovima koji ko mule pitaju pitanja vezana za tenis, nisam se nesto previse brecao na to zato sto je takav svaki sportski anime. Verovatno to rade kako bi sto vise klinaca moglo da gleda anime od sto manje moguceg uzrasta, jer sportski retko kad sadrzi neki violence i slicno, iako moram priznati da je par puta bilo tu da uzme vreme epizodi i da se ustedi. Takodje nestrpljivo cekam drugu sezonu na prolece i trenutno meni jedan od najboljih koji je izasao ove sezone.
P.S. Je li samo meni bilo wtf na frizuru glavnog lika? XD
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#6
zero to hero + tenis = pass
Reply
#7
@Eleran: Frizura mu je blago retardirana XD... ali kontam da će vremenom postati fora kao svojevremeno Yugijeva hehe
Kad podvučem, prolećna sezona ove godine je bila odlična, 3-4 cool naslova dok ova letnja i sad jesenja su sačuvaj bože. Sportski naslovi izdominirali.
[Image: 2nr3vi0.gif]
Reply
#8
http://www.animenewsnetwork.com/daily-br...l-5/.83568
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)