Toki wo Kakeru Shoujo
#1
[Image: 2432.jpg]
Tip: Film
Epizoda: 1
Žanr: Avantura, Drama, Romantika, Sc-Fi
Trajanje: 15:37 min
Opis:
Makoto Kono je obična djevojka koja pohađa srednju školu u Tokiu. Njezin život je išao sasvim normalnim putem sve dok nije doživjela nesreću u kojoj je trebala umrijeti. Umjesto da umre, on se vrati u prošlost i shvati kako ima moć putovanja kroz vrijeme. Sa takvom moći, čak i najgroznije stvari je moguće izbjeći. Samo se treba vratiti u prošlost i zaobiči ono što joj nije po volji. Hoće li to imati ikakvih posljedica na nju i ljude oko nje?

Komentar: Jedan od najboljih, ako ne i najbolji Anime filim koji sam gledao. Film kojeg mogu gledati 100 puta i nikad ga se neću zasititi. Gledao sam ga možda nekih 4-5 puta i svaki put je doživljaj filma ostao isti, nekad možda čak i bolji.
Reply
#2
Nakon dugog odgađanja, film sam napokon jučer pogledala i, što reći, zbilja jedno malo remek-djelo stisnuto u sat i pol.

Animacija likova je jednostavna, ali odlično napravljena. Animacija okoline je fantastična. Niti jedan detalj nije ispušten, svemu je predana jednaka važnost. Sama količina detalja je ono što mi se odmah svidjelo na početku filma.
Likovi su realni, tipični srednjoškolci bez nekih posebnih vrlina ili mana i to je ono što mi je veliki plus u ovom filmu. Nema nikakvih posebnih razlika između glavnih likova i ostalih.
Nadalje, priča. Toliko jednostavna, a toliko veliku poruku nosi. "Time waits for no one". Sama činjenica da film prikazuje svega 2-3 dana pokazuje koliko malo vremena treba ljudima da promijene svoju percepciju svijeta i trenutne situacije, da treba uhvatiti trenutak SAD, a ne čekati i razmišljati što bi bilo kad bi bilo i da je svaki trenutak, bez obzira kakav je, dragocjen kao i osobe koje s njim dođu.

Ukratko, oduševila sam se filmom. Zbilja najbolja stvar koju sam gledala u zadnje vrijeme i sigurno ga mislim pogledati opet.
[Image: a3a77ab1208651095298401d936d852f141.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)