Katanagatari
#1
KATANAGATARI

[Image: 33oi686.jpg]

Episodes: 12
Genre: Action, Adventure, Historical, Martial Arts
Plot:
Yasuri Shichika, seventh successor of the Kyoto Ryu (bladeless) sword art, lives on an isolated island with his older sister, Nanami.

One day Shichika is visited by a woman named Togame, who requests his aid in her quest to find and collect the final twelve swords forged by the legendary master swordsmith, Shikizaki Kiki. Shichika and Togame begin their odyssey by leaving the island he called home for over 20 years. They will face twelve individuals who possess and protect Shikizaki's legendary swords.

Join Shichika and Togame on an exciting, epic adventure that defies reality as they discover the true potential of the Kyoutoryuu sword style!


Ja počeh ovo sinoć da gledam, pogledala sam tri epizode. (jedna traje 50 minuta). Znači, ovo je nešto najčudnije što sam ja u životu gledala. Ne zbog priče (koja ima dosta rupa, i nije baš najbolje smišljena, bar za sad). U svakom slučaju, momak iz klana ima sposobnost koja se krvno nasleđuje da nauči put mača koji je toliko napredan da ti ne treba mač. I odlučuje da pomogne nekoj likuši da skupi 12 mačeva i napušta ostrvo na kojem je njegova porodica izolovana nakon poslednjeg rata zbog ove sposobnosti. Razlog zbog kojeg je ovo najčudnija stvar koju sam gledala (pored toga što traje 50 minuta Big Grin) je i zbog načina na koji je anima nacrtana. Japanska je i sve ali kad gledam pomislim da su je crtali neki Italijani ili Francuzi. Toliko je nemoguće da se moje oči naviknu na ovaj način crtanja da je to nemoguće. Jezivi su. Ne znam, zanima me je li još neko gledao, kako vam se činila?
Reply
#2
Ovo neodoljivo podseca na crtani film :p
If you dont stand for something youll fall for anything.
Reply
#3
hahaha, ne znam možda im je to bila fora. Prečudno u svakom slučaju.
Reply
#4
Počeh i ja ovo da gledam, na pola sam serije. Prvo je wtf fora, kakav je ovo art style , onda bas postane gotiva XD
Ost je odličan.
Reply
#5
(2014-03-19, 19:50)YequxortheHowler Wrote: Ovo neodoljivo podseca na crtani film :p


[Image: 591188f48b5555f2568fdcb8f04f09d73632e7f1...6f66c1.jpg]

Bio me je oduševio kad sam ga gledao pre nekoliko godina, moraću opet, da se prisetim.
Reply
#6
Odgledao danas prvu epizodu. Ne izgleda ovo lose. Samo izgleda da ima dosta dijaloga, pa mi je lepse sa domacim prevodom da gledam. Posto je u ass formatu ne mogu (ili ne umem) da menjam velicinu slova koja je premala i prakticno nije moguce da se cita. Je l' mogu nesto da uradim povodom toga? Znam da ovo nije mesto za takva pitanja. XD
[Image: bged4w.jpg]
Reply
#7
@D3xter, skini program Aegisub, i preko njega otvori titl. Kad to uradiš, ideš na Style Manager gde možeš da izmeniš veličinu fonta.
Reply
#8
u spojleru je info za sredjivanje sitnih slova na par nacina, ovo nema veze sa samim naslovom Smile
[spoiler]ili prosto kad pokrenes video, pogledaj da li ti se pokrece haali media splitter pa u njegovim podesavanjima imas opciju da uvelicas/smanjis fontove, fakticki po X i Y osi.
Ili, ako kao i ja koristis Media Player Classic, desni klik na otvoreni video > subtitles > Default style. Pa ti pokupi stil koji inace koristis za gledanje (ako koristis ugradjeni sistem za titlove, naravno). Samo kontam da ce to da ukaki napredne stilove napravljene u ASSu (ako se preklapaju linije pa su neke gore, levo, desno, sta god).

A usput, nije ti neophodan Aegisub ako hoces rucno da menjas velicinu fonta. Otvoris sa obicnim notepadom skrolujes do dela sa stilovima koji je obelezen sa [Styles] i samo se poigras sa ciframa.
Code:
Style: Dijalozi,Century Schoolbook,30,&H00FFFFFF,&H000000FF,&H00000000,&H64000000,-1,0,0,0,100,100,0,0,1,2,2,2,0,0,35,0
dijalozi - naziv stila
century schoolbook / vrsta fonta
30 / velicina fonta
zatim boja i sve ostalo, ali ti treba samo cifra Smile

U ovoj varijanti je zeznuto ako ima previse teksta po jednoj liniji pa kad uvelicas moze da prekrije pola ekrana, ili ako su ga tako setovali da ti cak i izadje van ivica ekrana, pa da se uopste i ne vidi Undecided[/spoiler]
[Image: th_DarkMagic5.jpg] <----- maj prešsesss Love -----> [Image: th_dragonfly-1.jpg]
Reply
#9
[spoiler]Hvala na pomoci. Verovatno cu skinuti Aegisub pa cu tako probati. Koristim BS pa ova druga mogucnost otpada. Obicno kada je u ASS formatu samo velicinu ne mogu da promenim, dok polozaj i vremenske popravke mogu u ovom slucaju ne moze ni to. Confused [/spoiler]
[Image: bged4w.jpg]
Reply
#10
Malo mi je trebalo da se naviknem na crtež ali anime mi nije nimalo loš Smile ono što mi se mnogo svidelo jeste naziv animea. Volim katane Big Grin
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)