Tokyo Ravens
#1
[Image: k31xkj.jpg]

Tip: TV
Epizoda: 24
Status: Trenutno se emituje
Godina: Oct 9, 2013 - Mar 26, 2014
Produkcija: FUNimation EntertainmentL, 8bit
Žanr: Comedy, School, Shounen, Super Power, Supernatural


Tsuchimikado Harutora je rođen u prestižnoj porodici Onmyoji ali nema mogućnost da vidi "duhovnu energiju". Zbog toga on uživa u običnom životu sa svojim prijateljima i u školi. Jednog dana njegov prijateljica iz detinjstva Natsume i naslednica predodređena da postane glava porodice se iznenada pojavljuje. S tim događajem Harutorova sudbina počinje da se ostvaruje.




[Image: 76561198247150340.png]
Reply
#2
Krivo mi je sto nisam odgovorio na ovu ranije dok su mi jos dozivljaji bili svezi, no dobro. Ideja anime-a je prilicno dobra i iskreno, jako mi se dopala. O animaciji i zvuku necu da pricam, jer su sve novije produkcije relativno dobre sto se tice toga, tako da ostaje da se razgovara samo o temi i likovima. Ideja je prilicno dobra i borbe su dobre, s'tim sto je dosta koriscena 3D verzija, nesto kao kod Unbreakable Machine-Doll. Ne smeta mi previse, mada nisam ni neki ljubitelj. Ima svoje ecchi momente, malo harem elemenata, ali to ni izbliza nije korisceno da bi ovaj naslov mogao da se svrsta u ove zanrove. Ono sto mi se dopalo je sto se prica lepo razvijala. Kraj je prilicno lepo zaokruzen, vecina stvari je ostala objasnjena, ali bilo je par neprevrnutih kamena. Razlog tome je LN. U LN-u, prica je podeljena na 2 dela, unutar kog je prvi deo predstavljen iz perspektive Harutore, a drugi iz perspektive Natsume. Anime pokriva samo prvi deo. ali bez obzira na to, ne ostavlja previse neodgovorenih pitanja.

Sve u svemu, likovi su interesantni, borbe su dobre, od kojih se izdvaja Jih Ohtomo vs Ashiya Douman, animacija i zvuk na mestu, tako da definitivno preporucujem ljudima koji hoce da pogledaju nesto kako bi im proslo vreme. Ocena 8/10
And it's the fan that did it. Not the smoking porn reading rubik's cube genius rape ape with a magic boat.
Reply
#3
Upravo sam zavrsio ovaj naslov (vec duze vreme bio na cekanju) i moram reci da mi se svideo. Prva polovina je malo vise posvecena skoli i dosta neke nazovi romanse dok u drugoj polovini ima dosta akcije, humora ima dosta kroz celu seriju. Animacija je stvarno odlicna, borbe su vrlo dobro uradjene, a borba Ohtomo vs Douma bez problema moze da se svrsta u jednu od najbolji borbi carobnjaka u animeima.

Inace sto se Otohome tice kada sam ga video na pocetku mislio sam da je neki smotani profesor kojega drze u skoli iz sazaljenja ali sam se dobro zajebao, definitivno mi je najbolji lik u seriji. Big Grin


Jedino mi smeta sto su Suzuki dali 2-3 epizode centrirane oko nje kada se pojavila u skoli, ono jeste bilo humora ali mnogo je to za nju, Touji mi je odlican kroz celu seriju sa vecitim podjebavanjem + ima dobru moc, za Kon sam bio ubedjen da ce da na kraju zavrsi u ovom obliku cim je rekla da je vekovima u porodici i da ih sluzi inace mi je bila smipatican lik kroz seriju. Kraj mi se nije svideo ostalo je jos mnogo toga da se resi pa se nadam da ce jednom doziveti i 2 sezonu sto nije nemoguce ipak je 1 sezona zavrsena ove godine, ono ima serija svoj kraj ali je ostavljen prostor i za nastavak.

Sve u svemu kao i dimitrije bas sam uzivao u ovom naslovu onako opustajuci 8/10.
[Image: 76561198247150340.png]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)