Aura: Maryuuinkouga Saigo no Tatakai
#1
[Image: 50315.jpg]
Tip: Film
Godina Izdavanja: 2013
Žanr: Komedija, Romantika, Škola
Trajanje: 1h. 23 min.

Opis:
Satou Ichirou once called himself "Maryuin Koga" and behaved as if he were a hero in a fantasy world. His strange behavior caused his classmates to bully him, and he left the school.

At his new school, he tries to behave like a normal boy, but one day he meets a girl who cosplays with a blue cape. She calls herself "a researcher traveling from the outer world to search for the 'Dragon Terminal'". At first, Ichirou rejects the girl, Satou Ryouko, because her behavior reminds him of his embarrassing past, but he changes his mind after seeing her getting bullied.

In order to bring Ryouko back to real life, Ichirou accepts her and his past and begins the final battle as Maryuin Koga.


Komentar:
Jedan zanimljiv film sa super atmosferom i poprilično smješnim likovima. Ukratko, radi se o djeci koja su zaostala u društvu i povlače se u svoj svijet gdje si umišljaju da su čarobnjaci iz drugog svijeta na tajnim misijama. Dosta je nerealno, ali koliko je nerealno, toliko je i zabavno. Glavni lik je prije bio isto zaostao, ali kako se je "izlječio" i preselio u novi grad i novu školu, sada postaje polularan među svojim vršnjacima. Problem počinje kada ga učitelj ucijeni da će svima reći za njegovu prošlost ako ne bude pazio na "zaostale" u njegovoj školi. Dosta me je naživcirao jer iako sad postaje popularan, i dalje je pussycat. Bilo je par bahatih ženski u njegovom razredu kojima je trebao razvalit 2-3 šamara i riješio sve probleme. Ali onda nebi imali materijala za gledati, haha.
Reply
#2
Ovo zvuci mnogo slicno kao Chuunibyou demo koi ga shitai. Mozda sa malo vise drame eventualno?
Reply
#3
Ne znam, nisam gledao Chuunibyou demo koi ga shitai. A ono, nema neke drame, ako se dobro sječam.
Reply
#4
Skinucu i pogledacu ga cim se povrati BakaBT (koji je down trenutno iz nekog razloga). Deluje OK ovako po kritikama, a jos je i svez film. Cudi me da uopste nisam cuo za njega, a obicno sam bar koliko-toliko u toku sta izlazi.
Reply
#5
Ja sam imao izvesna ocekivanja oko ovog naslova, uzimajuci u obzir da je originalni autor Tanaka Romeo, ali je u pitanju chuunishit, za razliku od chuunibyou (kao pojave, ne odnosi se na seriju), poenta je da chuuni fikcija omogucava self-insert ljudi u najfantasticnije setting-e, kao sto je to recimo SAO bio, pa cak i Steins;Gate u izvesnoj meri. Pre nego sa Chuu2, uporedio bih ga sa Kyoukai no Kanata, sto po temama, sto po kvalitetu.
Reply
#6
^Znaci balega i moze se zaobici?

Nedavno sam bas cuo o ovom filmu, ali uglavnom lose stvari. Mozda ce se nekad i pogledati kada mi bude zatrebalo nesto u pozadini dok cackam PSP/3DS.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#7
Dovoljno da vidim da se poredi sa Chuu2 i Kyokanom da znam da treba da ga zaobiđem u širokom luku. Big Grin
Reply
#8
Hmmm? Mene ovo ni malo ne podsječa na Kyoukai no Kanata. I bolje je od Kanate. Doduše, Kanetu sam isfurao samo 2 i pol epizode XD

Glavni lik nije ni malo nalik glavnoj likuši iz Kanate.
Reply
#9
^Mislio je na koncept (i kvalitet). Ne moraju likovi biti identicni da bi bio isti koncept.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)