Digimon Tamers
#1
[Image: 3249.jpg]
MAL|AniDB
Quote:Takato Matsuda, Ruki Matsuno, and Lee Jenrya are children who have, by fate, recieved real Digimon, unlike the imaginary ones in the card game they play. Each of the children, or "Digimon Tamers", have their different views on how Digimon should be treated. But when other Digimon begin to appear around Japan, they must put aside their differences to fend off the digital intruders; even though Yamaki, who is the head of a secret organization called Hypnos is trying to eliminate all of the Digimon himself.
Type: TV Series, 51 episodes
Year: 01.04.2001 till 31.03.2002
Categories: Action, Fantasy, Parallel Universe, Proxy Battles, Sci-Fi, Shounen
Original Plan: Hongou Akiyoshi
Direction: Kaizawa Yukio
Series Composition: Konaka Chiaki
Character Design: Nakatsuru Katsuyoshi
Music: Arisawa Takanori
Producers: Toei Animation, Yomiko Advertising
[Image: plspdigimontamers19v2xyk4f.jpg][Image: plspdigimontamers21v2qojgu.jpg][Image: plspdigimontamers21v2wzjwn.jpg][Image: plspdigimontamers24v23uktj.jpg][Image: plsp-carddigimontamerv2kab.jpg][Image: positrondigimontamers30j50.jpg]
Komentar:
Za pocetak treba napomenuti da je Digimon Tamers pisao Konaka Chiaki, poznat po Texhnolyze i Serial Experiments Lain. Odmah na pocetku se moglo primetiti koliko je Tamers bolje pisan i koliko je konzistentan.

Konaka je hteo da Tamers bude slican, ali dosta drugaciji prethodnim Digimon serijama. Tako da se Tamers jako dosta fokusirao na razvoj likova kao i odnosa izmedju dva partnera. Veci deo serije se bavio pitanjem "Sta je Digimon? Koja je njegova svrha?". Konaka je maltene pokazao kako bi realno izgledalo kada bi Digimoni upali u pravi svet. Dok su evolucije bile cisto kec u rukavu u prethodnim serijama, sada su i evolucije bile mnogo vise od toga. Prve par epizode su se dosta fokusirale na evoluciju.

Prica je podeljena u tri arc-a: Real World arc (koji se pa sastoji iz uvodnog i prve polovine sukoba sa Devom), Digital World arc i D-Reaper arc. Real World arc moze izgledati malo dosadno fanovima Adventure-a, jer je format skroz drugaciji. Dok je Adventure bio u fazonu, u svakoj epizodi se bore protiv nekog neprijatelja, Tamers se mnogo vise fokusirao na same likove i pricu. Borbe su se uglavnom fokusirale na razvoj odnosa izmedju Digimona i partnera, nego sam samu borbu.

Tamers je u globalu smatran za jednu od mracnijih decijih serija, ali mu je dosta pomogla cinjenica da ga je Konaka pisao. Imati mracnu pricu nista ne znaci ako je mracna samo da bi izgledalo cool. Uglavnom, odlicna serija. Naravno, preporucuje se japanska verzija jer nema smisla gledati dub. Serija je dobra zbog Konake.


I naravno, najbolja scena u Tamers: http://www.youtube.com/watch?v=hGSRjdJPyv4
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#2
Nisam znao da je ovo toliko ozbiljan i mračan naslov. Moram negde naći mkv sa soft titlom da gledam. Pre sam jedino našao neki avi sa sitnim slovima, nisam imao volje da gledam kada sam video slova Big Grin
Reply
#3
Odgledao sam prve 4 sezone digimona, svaka ima razlicitu pricu ( prve dve su povezane ) ali su daleko od "mracnog naslova".

Sto se odnosa likova tice isti kao u svakom digimonu neko se skenja onda digimon/covek zavisi od situacije pocne s nekom pricom kako veruje u svog partnera itd, itd ovaj se kao napali evoluira i razvali sve, kao u svakom animeu ima neki badass i cool lik al eto ovde je to cura i to je to sto se tice slozenosti likova. Mislim digimoni su skroz ok za nekoga ko voli tu pricu power up itd kao sto sam i ja sam, zato sam i odgledao 4 sezone i preporucujem ih kao neki lezarni naslov ( inace 3 sezona je stvarno najbolje od prve 4 ) ali ne bi ih bas nazvao mracnima... Big Grin

Uglavnom nakon 4 sezone sam shvatio da je sve to isti djavo pa sam 5 i 6 sezonu pogledao samo zadnje 3-4 epizode kada su maksimalno napucani i finalnu akciju XD
[Image: 76561198247150340.png]
Reply
#4
Nije Digimon Tamers toliko mračan ko što kažeš, ali je mračniji od ostalih digimona.
Meni se je svidilo sve osim zadnjeg dijela koje je bio predug i jadan. Šta je, je, ali odužili su ga što su više mogli. Nije mi sjeo taj zadnji dio.

Scena na koju sam se najviše potrgao od smjeha je bila ona kad su zadnji put evoluirali pa je ovaj jedan bacio onu crvenu kartu i letila je u krug kroz sve digi uređaje XD

Inače, Culumon najbolji Anime lik

http://www.youtube.com/watch?v=sAiqmvP5uVs
Reply
#5
Downloado i uživao od prve do zadnje. Meni osobno omiljeni tamer digimon je bio guilmon ali i obbožavam i renamon.
[Image: Psychedelic_Skull.jpg]
Reply
#6
Da Renamon je i meni bio super, ali momantai od Terriamona je ostavio trag na meni Big Grin
Reply
#7
Istina. Terriamon je doista bio interesantan kao digimon i kao lik.
[Image: tumblr_m8za91w3741qmjbn5o1_500.jpg]
[Image: Psychedelic_Skull.jpg]
Reply
#8
Terriermon je najveci troll. Smesno mi bilo kada je zezao Belzebumona i zvao ga Impmon haha. Cool su bili Digimoni. Svako je imao zanimljiv karakter. Guilmon me previse podsecao na Son Gokua kasnije kada je poceo da vristi tokom borbi haha.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)