Kill la Kill (2013)
Kako je ovo, vredi li? Sad vidim da će imati 25 epizoda, mislio sam da će biti samo 13. :O
Reply
znači ovako...pogledah tih pet ep. i pogledat ću do kraja to je sigurno..bez obzira na broj ep.., anime je ok., tj. nije., nisam sigurna.,ugl. recimo da je zanimljiv za gledanje XD
kao što sam već negdje rekla., animaciju neću uopće komentirat' :')
likovi su još i najbolji...Matoi je uredu., no puno su bolji likovi koji ju okružuju ,točnije 2 lika (Aikurou i Mako) zbog kojih nastane pokoja humoristična scena....
i priča je ono..ne zna se još ništa., što je uredu ako će imati 25. ep., no nadam se da se neće u zadnjoj sve saznati i dalje neću pisat' jer imam filing da ću spoilat nešto... eto... Dodgy
[Image: 76561198202735940.png]
Reply
Vrhunski anime. Osvojio me u startu. A Trigger su me osvojili jos odmah sa Little witch academia. Sjajna animacija, prenaglasen crtez, ecchi na sve strane, super-brzi random humor... Taman. Jos mi je jedna epizoda nedeljno bas super. Ove cetiri prve sam pogledao u cugu i posle me bolela glava. Ali kez je i dalje bio prisutan. Smile Ko voli nek' izvoli. Nekome ce se sigurno dopasti kao meni sto se dopao.
Reply
Da napokon odgovorim ovde. Kill la Kill nisam namerno hteo da gledam jer sam mislio da je prepun fanservicea i sličnih gluposti i nisam bio dalekoo d istine. Ali činjenica je da anime neštedi nikog, ne samo glavnog lika, pa mi je to bio manji problem. Svideo mi se prilično, odgledao sam anime skoro u jednom dahu, što za mene znači za jednu sedmicu. Puno ludosti, puno akcije, puno besmislenih dešavanja, ali i čiste zabave. Što je i najbolja stvar kod ovog animea.
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
Odgledah 5 epizoda do sada. Ništa posebno, anime bez duše... Možda bude zanimljivo, ali mi je utisak skroz šupalj do sada.
Reply
Okej, pogledao sam Kill la Kill i moram da napisem par stvari o njemu, ne bih ovo nazvao revju, ali ja sve nazivam revjuom Kill la Kill revju - Prica koja pocinje osvetom, ispunjena komedijom i fan servisom, koja se kasnije zavrsava na mnogo visem(nisam rekao boljem) nivou, za mene je bila zabavna, smesna, nova(?) i pomalo zbunjujuca. Stavio sam nova pod znak pitanja iz razloga sto su u Kill la Killu vecina anime likova, glavnih anime likova, zene. Okej, gledao sam razne takve, ali ne preterano i ovde, iako su sve napumpane, zgodne, zategnute u kul, seksi odelima, one su imale svoju dubinu i zanimljiv razvoj. Kill la Kill, takodje, rekao bih ismeva razne novije anime, pravi parodiju na njih, a takodje se i osvrce na skolski sistem u Japanu. Rekao bih da ovaj anime radi isto sto naprimer i Gintama, TTGL, "Napravicemo da glupo izgleda kul" , ali mnogo oduzima i vremena na objasnavanje. Koliko god ovaj anime forsira tu motivacionu poruku koja glasi kao nesto sto bi veliki brat Kamina rekao: "Ostavi se logike i ucine nemoguce mogucim!" to bas i ne uspeva jer anime toliko dosadjuje sa nekim objasnjenjima kao sto su "Life fiber" - kako on radi, kakve moci on pruza, odakle je, toliko objasnjavaju, ali na kraju to objasnjenje nista ne znaci jer Ryuko ili bilo ko drugi na kraju zanemari to objasnjenje. SPOILER(ne morate citati) - Kada je Ryuko trebala da umre kada je skinula Junketsua, to se nije desilo, ali Nui i ostali su pricali da je to nemoguce izbeci, jer je odelo bilo povezano sa njom. Hocu reci, problem je sto Kill la Kill pokusava da bude malo previse komplikovan za seriju u kojoj likovi rade to sto rade - vec sam rekao, naprave da glupo izgleda kul.
Po meni, anime nije trebao ni da prelazi na taj visi "svemirski" nivo. Cela stvar o dominaciji nad svim ljudima, COVERSIma, revocsima ili kako vec je bila nepotrebna. Ne kazem da je to bilo lose, ali anime je mogao da nastavi tempom osvete, uz par otkrivanja iz proslosti, razvoj Ryuko, Senketsua i Satsuki, stvar sa njihovom bic mamom i isfoliranim plot tvistovima je bila glupa u nekim trenucima. Opet, bilo je tu dosta zavera koje su imale smisla, dok su neke bile veoma glupe.
Dajem poene za humor, pogotovo za Mako koja je ucinila sve mnogo simpaticnijim i izvukla je prosek mnogim situacijama. Likovi su bili okej, pa i genijalni, uvek su pravili momente "jacim" , "smesnijim" i do kraja su se drzali svojih ambicija, ideala. Ira Gamagori mi je verovatno medju omiljenima, kao i Satsuki i Mikisugi, Mako. Okej, okej, nabrojao bih jos par, ali stacu, okej ipak necu - Tsumugu, Sanegayama i na kraju Ryuko i Senketsu(nista gori od osalih)
A Nui Harime je jedan od najiritantnijih likova koje sam ikada video, prezivljava bolje od Ber Grilsa.
Neke stvari nisam ocekivao, pa su me iznenadile - i tu dajem poene.
Lepo iskustvo, nista preterano, ali mi se svidelo. Posle svake odgledane epizode, nesto me je teralo da gledam dalje, pa sam ga relativno brzo pogledao.
Reply
To objašnjavanje je moguće malo parodiranje Jojo's Bizarre Adventure. Ne mogu da kažem da je stvarno tako, ali je moguće. Svidelo mi se koliko je besmislen anime, različite moći su bile zanimljive za gledati. Toliko priča kako je odelo život, scene u svemiru XD i još mnogo nekih sitnica. Niko nije bio pošteđen fanservicea. Skoro svaki lik je bio go ili u nekom sličnom položaju, bar jednom, većina i više puta.
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
Aleluja! I ja pogledah ovo. Nije loše, iskreno nisam ni očekivao nešto bog zna šta, ali na kraju mi ostavio isti utisak kao TTGL, dobro ne baš isti, ali tu su negde. Ovaj anime je čista sprnja, ali me svakom epizodom mamio da odgledam drugu. Kakav je tempo imao, mislio sam da će se sve završiti u prvoj epizodi. Omiljeni lik mi je Sastsuki, od prve epizode sam je zgotivio.

Ocena 7/10
Reply
Može li se po kvaliteti uspoređivati sa TTGL-om? To mi je jedan od dražih naslova.
Reply
Isti ljudi su radili oba naslova, pa zato često poređenje. Meni se lično mnogo više svideo TTGL, dok mi je Kill "samo" solidan i zabavan naslov.
Reply

Users browsing this thread: 1 Guest(s)