Over Drive
#1
[Image: 23588.jpg]

Tip: TV
Epizoda: 26
Žanr: Shounen, Sport
Tranjanje: 24 minute po epizodi

Opis:
Tour de France je največa biciklističa utrka na svijetu. Između stotinu zemalja, Shinozaki Mikoto, Japanac, je vodeći biciklist u utrci. Sprema se novi rekord u historiji biciklizma!

Shinozaki Mikoto je dječak prvog razreda srednje škole. On, koji je netalentiran, kojeg stalno tlače u školi, koji nema prijatelja ni samopouzdanja, priključuje se biciklističkom klubu nakon što ga njegova kolegica iz razreda, ujedno i najpopularnija djevojka u školi, uvede u svijet biciklizma.

Komentar:
Ovaj anime je super. Ima puno stvari koje su glupo napravljene i mene osobno živciraju, ali i sa njima, ovaj anime mi je i više nego prirasao srcu. Shinozaki Mikoto je papčina koja drugima kupije ručak da ga nebi prebili. Ne zna voziti bicikl, ne zna plivati, nije dobar u sportu. Jedino što mu ide jest slikanje, odnosno crtanje. Poprilično je iritantan i ljudima dođe da ga žele opaliti. Čak ima jako živcirajući i umetljiv glas, što daje još gori dojam o liku. Ali, kada se Shinozaki utrkuje, dobivamo potpuno drugi doživljaj o njemu. Sve one njegove loše strane nestanu, a sve dobre strane samo rastu i rastu. Kroz utrku sam lika doživio na potpuno drugi način. Ostali likovi su mi se svi dopali. Čak se ne mogu odlučiti za najboljega. Jedino uz glavnog lika me živcira glavna likica. Stalno je loše volje i uvijek je depresivna, ne zna što želi sa životom pa su joj svi drugi krivi. Super je kod ovog animea što ima flashbackove i svakom liku zasebno. I svakom je dodjeljena jedna epizoda. Likovi su jako dobro razrađeni, što anutomatski podiže kvalitet animea, ako je nekome stalo do kvaliteta. Iako je početak bio nešto lošji, ipak je ovaj anime za mene vrhunac i zato je dobio 10/10.
Reply
#2
Jako dobar anime, ostao mi je u lepom secanju. Tematika, biciklizam, je vrlo retka, znam jedino za neka dva filmica jos (wataridori-nesto se zvase). Posto je generalno solidan u svim aspektima, mogu jedino da pomenem dve mane - druga polovina serije mi je bila malo razvucena, tj. dobio se slican efekat kao kad gledamo drugde neki fajt koji se razvuce na pet epizoda, samo sto je ovde u pitanju jedna biciklisticka trka umesto jednog fajta. Druga mana je sto se zavrsio nedovrseno a nisu snimili dalje Big Grin

Uglavnom ova tema me je podsetila da proverim kako stoji manga i cini se da je kompletirana jos pre pet godina (17 vol). Na zalost, prevedeno je samo 9 komada, moracu da skidam raw. :|
Reply
#3
Da, manga nije još prevedena do kraja.

Meni utrka nije bila razvučena. Taman je lijepo pokrila sve što je trebala. Nije da su se samo prestizali i slično. Anime ima super razrađene likove i kroz trku, malo po malo, razotkrivalo se više o likovima.
Reply
#4
I meni je isto legao anime, bez obzira sto je klasican shounen zalopoljka lik, anime je bio zanimljiv od pocetka do kraja, jedina mana kao sto Knez rece je sto nije zavrsen, takodje je retkost videti anime na temu biciklizma.
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)