Valvrave the Liberator
#1
[Image: 45052l.jpg]
MAL|AniDB

"The story is set in an era when 70% of the human race lives in space due to the development of space cities. Between two major powers—the Dorushia Military Pact Federation and the Atlantic Ring United States (ARUS)—there is a small neutral nation called Jiouru that has prospered economically. The protagonist Haruto, a high school student who lives in Jiouru, encounters the mysterious "forbidden" humanoid weapon Valvrave when the Dorushia army invades.''

Aired: Apr 12, 2013 to ?
Genres: Mecha
Duration: 24 min. per episode
Rating: R - 17+ (violence & profanity)
Direction: Matsuo Kou
Series Composition: Ookouchi Ichirou
Character Design: Suzuki Tatsuya
Music: Senju Akira
Animation Work: Sunrise

Komentar: Prva epizoda je toliko ocigledan Gundam ripoff da boli. Od napada neutralne kolonije koja krije tajni prototip, do Newtype boy meets mecha. Mada je epizoda bila mnogo zabavnija od Gargantie i Majestic Princa. Serija ce biti 2-cour i emitovace se sa pauxom ka F/Z.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#2
Sunrise radio obe anime. Kradu sami od sebe XD

Obavezno ću baciti oko na ovaj anime.

Šta je F/Z?
Reply
#3
Nema to nikakve veze jer nije isti tim. Reziser nema veze sa Gundamom. A i da ima, kopija je kopija Toungue
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#4
(2013-04-12, 12:13)Happy Wrote: Sunrise radio obe anime. Kradu sami od sebe XD

Obavezno ću baciti oko na ovaj anime.

Šta je F/Z?

Fate/Zero.
Reply
#5
Sviđa mi se kako su odradili [spoiler]Matrix fazon učenja pilotiranja.[/spoiler] Već sam pomislio da će u bunilu da krenem da čačka sve živo i nekako na sreću da ih sve pobije. Vrlo sam zadovoljan!

Što se tiče anime, teško da na osnovu jedne ep može neki sud da se da. Ali da ima sličnosti sa Gundam i te kako nego ima. Sada će verovatno da beži a ovi da ga ganjaju.

Reply
#6
Šteta što ne smisle nešto bolje od klinca koji je pobjesnio i ušao u robot ne razmišljajući, pritom sve pobio, a uz to je neki papak koji ne voli sukobe.
Reply
#7
Nekako sam dovršio ovo. Neću gledati drugu sezonu jer je Anime shit. Ne mogu ja tu djecu gledati. Dobro je samo kad umiru. Da bog da pocrkavali svi u drugoj sezoni.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)