I'll / Crazy KOUZU Basketball Club
#1
[Image: 359.jpg]
Tip: OVA
Epizoda: 2
Žanr: Akcija, Škola, Shounen, Sport
Trajanje: 30 minuta po epizodi

Opis:
Priča prati dva dječaka. Jedan je Tachibana, a drugi je Hiiragi. Tachibana I Hiiragi su bili rivali u košarci, ali kako je vrijeme prolazilo, postali su najbolji prijatelji, i naravno suigrači u košarci. Hiiragi dolazi iz slavne obitelji koja je uspješna u košarci, ali on baš i ne mari za to. Sve što želi jest igrati košarku na svoj način. Naravno, njegov otac se ne slaže sa time i vrši pritisak na njega da pođe u bolji tim kako bi još više napredovao. Hoće li Hiiragi ipak otići u jači tim te postati suparnik Tachibani?

Komentar:
Hiiragiev otac je bivša zvjezda košarke, a njegov brat upravo postaje jedna. Jedini Hiiragi ne želi njegovim stopama, ali njegov otac mu govori da se iseli iz kuče te da mu se makne s očiju dok se ne predomisli. Njegov brat ga nagovara da krene njihovim putevima.

Prva epizoda se vrti najviše oko Tachibane i Hiiragia, dvije cure se pojavljuju na sceni kao neke bezvezne navijačice. U drugoj epizodi jedna od njih dobiva veću ulogu gdje nam pokazuje njezino gledanje i mišljenje između Tachibane i Hiiragia. Totalno radnom xP

Sama OVA nije nešto posebno, čak bezveze, ali ako netko želi gledati odnos između dva lika, možda mu se svidi. Samo radi košarke se ovo ne isplati gledati. Ona se pojavljuje tokom cijelog vremena i uvijek se sve vrti oko nje, ali nije onaj klasični sportski naslov. Košarkaške akcije ima jako malo. U prvom epizodi je ima na početku, u prvoj minuti. U drugoj je ima nešto više. Čak su odigrali jednu utakmicu koja sama po sebi nije loša. Možda je nekako prirodno da u serijalu od 1h ima jedna utakmica, ali kao što kažem, previše se priča fokusirala između dva lika tako da je utakmica skoro pa neprijetljiva.

Naslov mi se nije svidio. Nije bio dosadan, što je najvažnije, ali nije ono što sam očekivao kad sam vidio da je riječ o košarci. 4/10.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)