Tsumiki no Ie
#1
[Image: 13357.jpg]
Tip: Film
Žanr: Drama
Trajanje: 12 minuta

Opis:
Jedan starac živi u gradu kojeg je potopila voda koja se još uvijek podiže. Kako bi ostao na suhom, svaki put kad se voda podigne i promoći mu kuću, on je prisiljan sagraditi još jedan kat kako bi ostao na suhom. Jednog dana, propadne mu njegova najdraža lula u otvor na podu kojeg iz nekog razloga uvijek sagradi prije nego što se useli na gornji kat. Dok on roni ispod kako bi našao svoju lulu, prisječa se starih uspomena na svakom katu njegove kuče.

Komentar:
Vrlo zanimljiv film i na trenutak nije dosadan, a kroz cijeli film se ne progovori niti jedna riječ. To je pravi Anime za prevodioce. Trebaju prevest 0 redova, haha. Kako bi film još bio posebniji, on je neobičnog crteža. Pogledajte cover sliku i vidjet će te na što mislim. Crtež je baš u tome stilu. Iako je film bez govora, kao što sam rekao, ni na trenutak nije dosadan, čak naprotiv, vrlo je zanimljiv i poželiš gledati još. Preporuka svima koji traže novo iskustvo u Anime svijetu. Film traje 12 minuta, pa i ako vam se ne svidi, nećete puno toga izgubiti.
Reply
#2
Lepa metafora o zivotu. Kada je starac bio mlad, imao je ceo svet pred sobom. Kada se ozenio, svet su mu bili porodica/posao. Onda su deca odrasla i otisla, a svet se smanjio. Zatim mu je preminula zena i sada je njegov svet sve skuceniji i skuceniji, upravo kao sto je svaki sprat kuce sve manji i manji. Ipak, taj poslednji sprat je izgradjen na prethodnim spratovima i oni se nalaze tu, u njegovim secanjima. Iako su u pitanju prosla vremena, iako ne moze vise da zivi u njima jer su pod vodom, ipak neosporivo postoje u secanju, kao temelj onoga sto je izgradjeno na njima.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)