Fireball
#1
[Image: fireballk.jpg]

Fireball (AniDB|MAL|Recenzija)

Genre: Androids, Comedy, Mecha, SciFi

Plot/Summary
AniDB Wrote:Series of short (2 minutes each) stories set in the distant future depicting comic adventures of two robots: Drosell von Flügel (little rich female robot) and Gedächtnis (her servant and advisor).

13 episodes made in 3-D CG by Walt Disney Japan and Tokyo-based Jinni's Animation Studios.

Priča se odigrava u dalekoj budućnosti, tačnije u 49. milenijumu, i radnja je smeštena u jednom velikom zamku po imenu Tempest Tower.

Jedini stanovnici ovog mesta su dva robota, jedan gynoid (humanoidni robot koji liči na žensko) po imenu Drossel von Flügel (titula i puno ime je: the 19th Lord of Uranos' Kingdom's Tempest Domain, Drossel Juno Vierzehntes Heizregister Fürstin von Flügel) i njen sluga koji liči na kiklopa po imenu Gedächtnis za koga se ispostavlja da nije samo sluga nego i staratelj jer je obećao njenom pokojnom ocu da će je štititi.

Epizode su uglavnom besmislene ali u istom ternutku i smešne i u svakoj epizodi su prikazani glavni likovi kako pričaju o beskorisnim stvarima u sred rata sa čovečanstvom. Pri kraju serije se pojavjuje još jedan lik koji je takođe robot ali u obliku majmuna po imenu Schadenfreude, što znači zlurad.

Veoma malo je objašnjeno vezano za dešavanja u seriji. Ali to ne čini anime lošim pošto razgovori koji iako u svakoj epizodi počinju na isti način budu smešni svaki put. Animacija je svakako vrlo dobro urađena, boje su lepo uklopljene. Zvukovi su takođe odlično ubačeni i odabrani.

Serija koja ukupno ima 13 epizoda traje ukupno svega pola sata pošto su epizode otprilike u trajanju od 2-3 minuta. Svakako preporučujem, naročito ako ste malo tužni i neraspoloženi pošto verujem da će vas serija oraspoložiti i vratiti vam osmeh na lice, znam da meni jeste.
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply
#2
Fora izgleda. Svakako ću pogledat, šta je to pola sata za jednu seriju, pogotovo ako me uspije razveselit i nasmijat. To što su epizode besmislene mi ne smeta, sve dok je humor dobar, ionako nema neku priču.
Reply
#3
Gledao sam prvu sezonu (bese ima i druga?). Nista posebno, ali definitivno drugacije od uobicajenog. Jos je ovo kao radio dizni (dizni japan?). Schadenfreude nisam skontao kada sam gledao, a sada znam da je to rec za radovanje tudjoj nesreci, koju su cak i ameri pozajmili iz nemackog jer oni nemaju nista ekvivalentno Big Grin
Reply
#4
Nije mi se svidio anime. Nije bilo ničega smješnog, jedino sam zjevnuo par puta, ali to je bilo radi dosade.
Ne znam što je sa tim razgovorima... Da me netko pita da mu prepričam jednu epizodu, nebih znao. Malo mi je glupo reći da sam pogledao taj anime jer nemam takav osječaj. Nešto kao kad slušaš profesora u školi, ali ga ne doživljavaš. Slučajno sam pogledao jednu epizodu druge sezone, ali nemam namjere nastavit. 1/10
Reply
#5
^ hehe, jbg. Nije svima nama isti humor Big Grin
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply
#6
Nije na komediji fokus, a i reference su povremeno siroko zasnovane, po meni, sasvim solidan anime "eksperiment". Sasvim gledljiv anime.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)