Kimi to Boku
#1
[Image: 34949.jpg]
Tip: TV
Epizoda: 12
Sezona: 2
Žanr: Komedija, Drama, Romantika, Škola, Shounen, Svakodnevni život
Opis:
Priča počinje sa 4 tinejđera: 2 blizanca Yuki i Asaba, Shun Matsuoka i Kaname Tsukahara, koji se poznaju još iz ranog djetinstva. Njih 4 jako dobra prijatelja, svakodnevno se druže u školi, pa tako i izvan nje. Jednog dana, 5 član ove simpatične posade ustupa na scenu. On se zove Chizuru Tachibana. Chizuru Tachibana je novi učenik u školi, ali to ga ne spriječava da se uklopi među 4 najbolja prijatelja i samim time postane 5.

Komentar:
Jako, jako kul Anime. Humor je na mjestu, haha. U početku malo više izražen nego na kraju, ali nije za zamjeriti. Ovaj anime nema neku radnju koja će vas zainteresirati da gledate. Anime je jednostavno zabavno gledati i uživati u društvu ovih 5 likova.
Reply
#2
Hm, koliko se secam onoga sto sam video po blogovima kada je ovaj anime izlazio, u pitanju je izvrtanje klasicnog 4-devojke-u-klubu pristupa. Valja li to ista? Meni je ostavio utisak neke mesavine reverse-harem i moe naslova, tj. reverse-harem bez glavnog zenskog lika kao sto su moe slice-of-life haremi bez muskih likova XD
Posto se ovde ocigledno radi o svakodnevnim zivotima srednjoskolskih momaka, kako stoji ovaj naslov u poredjenju sa Svakodnevnim zivotima srednjoskolskih momaka (Daily lives of highschool boys, Danshi koukousei no nichijou)?
Reply
#3
Nichibros je komedija, ovo je cist slice of life bez ikakve komedije. Zato me je i smorio posle 3 ep (kad se ona riba pojavi). Ne znam, meni je ovo jedan od najsmornijih animea koje sam imao prilike da gledam. Obicno SoL naslovi imaju neku dramu ili komediju. Medjutim, ovo je bas svakodnevni zivot pet homo decaka.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#4
^Pretpostavio sam da je tako nesto u pitanju, al' rekoh 'ajde da vidim crno na belo.
Reply
#5
Mnogima je to bio naporan anime, ne znam zašto. Meni je baš fino legao. I bilo je smješno na dosta djelova.
Reply
#6
Meni nije leglo ponasanje 5 momaka kao 5 devojaka, znaci dovoljno je samo malo da izmenis crtez i imaces 5 devojaka slice of life naslov, odgledao tri epizode i zbog homo ponasanja kao sto ZZ navede batalio...nemam nista protiv onih koji to vole, ali meni jednostavno ne leze takve stvari Smile
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#7
Zaboravih da napišem da sam pogledao i drugu sezonu. Ona je bila jednsotavni preopuštajuća i predobra. Sviđa mi se kako ima napravljene epizode za svaku vremensku promjenu, za svaku atmosferu. Ako je vani kišno, ima ona super kišna epizoda koja će još više dočarati kišnu atmosferu. Ako je Božić, ima ona Božićna epizoda, i tako... Također, bila je smješna ona epizoda kad su vukli bicikl od starijeg momka i svako malo bi negdje stali. Druga sezona je bila puno bolja od prve i sigurno ću je opet pogledati, malo po malo, ovisno o tome kako budem raspoložen, kakvo vrijeme bude vani.
Reply
#8
Je l' je ovo Boku no Pico spin-off?
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)