Mobile Suit Gundam
#1
[Image: 12462l.jpg]

"In the year Universal Century 0079, humanity lives in space colonies called Sides. Side 3, the Principality of Zeon, has declared war on the Earth Federation. After the intial fighting, an 8-month stalemate occured. However that stalemate breaks when Amuro Ray stumbles into the Gundam, the Earth Federation's secret weapon. Now Amuro and the crew of White Base must stand up to Zeon in order to end the war. "

MAL|AniDB

Episodes: 43
Aired: Apr 7, 1979 to Jan 26, 1980
Producers: Sunrise, Bandai EntertainmentL
Genres: Action, Mecha, Sci-Fi, Shounen, Space, Military
Duration: 25 min. per episode
Rating: PG-13 - Teens 13 or older

Komentar: Prvi Gundam i prvi anime sa real robotima. Ovde je sve pocelo.

Prica je za to vreme bila inovativna posto su se obicno glavni likovi borili protiv cudovista i vanzemaljaca, a ovoga puta su neprijatelji ljudi, tacnije svemirski Nacisti zvani Zeon. Zeon je imao napredniju tehnologiju i vec je ima prve mechove i imao je prednost u ratu, sve dok Federacija nije napravila svoj prototip, zvani RX-78-2 aka Gundam. Glavni lik nailazi na Gundam koji je njegov otac napravio, i ulazi u njega da bi zastitio svoju koloniju. I tako zajedno sa svojim vrsnjacima ulazi u rat poznat kao jednogodisnji rat.

Likovi su bili zanimljivi. Amuro je bio naivan i pun sebe dok nije dobio dva samara, koja su ga odmah pretvorila u muskarca. Kai je cesto bio sarkastican i cool baja. Hayato je bio debeli midget koji je pr**o Amurovu drugaricu iz detinjstva itd.

Uglavnom jedna od omiljenih Gundam serija. Uzivao sam od pocetka do kraja i pasce uskoro repriza cim izadje Bluray koji je vec najavljen. 8/10
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#2
Je l' izašao taj bluray? :O

Bilo je predavanje na Japanizmu o istoriji Gundama, pa me je to nateralo da bacim pogled na neke delove, počevši od ovog. Big Grin
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)