A Letter to Momo
#1
[Image: 78630.jpg]

A Letter to Momo (AniDB|MAL)

Genre: Adventure, Anthropomorphism, Comedy, Contemporary Fantasy, Fantasy, Mina

Plot/Summary
Quote:After the loss of her father, young Momo moves to the old family house on a remote island: wooden buildings, terraced fields... and no shopping mall. Not too fond of the new environment, Momo is also feeling uneasy about an unfinished letter her father left behind with only two words: "Dear Momo." Then, exploring the attic of her new house, she finds an antique book - and from that moment, strange happenings occur all around her.

Comment:
Kako bi otprilike Natsume Yuujinchou izgledao da je Ghibli resio da ga adaptira u film umesto u TV seriju, sala na stranu, ovaj film nije los ali je klasican primer kako previse sigurna igra moze da kosta uzbudjenja proizvod.

Momo se seli iz Tokija sa svojom majkom posle gubitka oca na provincijalno ostrvo kod babe i dede, gde je sredina potpuno drugacija od one u kojoj je odrasla, a muce je i licni problemi, i ima problema sa uklapanjem. Pojavljuju se duhovi koji naizgled ne igraju neku znacajniju ulogu, ali se kasnije ispostavi da su od znacaja. Kao sto se moze pretpostaviti, duhovi su zapravo trebali da pomognu Momo da se izbori sa svojom situacijom, tu se javljaju jos neki likovi, od kojih nijedan nije od znacaja ili iole interesantan. Ono sto se meni nije svidelo u celoj prici je ta neka linearnost dogadjaja, ako su svi sastavni delovi za jedan dobar naslov tu, zasto se nisu odvazili na vece stvari. U filmu nista nije bilo izuzetno upecatljivo sem tehnickih detalja, na tome se nije stedelo.

Deluje kao da sam ocrnio film ali zaista nije rec o losem filmu, kraj nije los, iako me je smorio onaj detalj sa duhovima koji formiraju zastitu od kise i vetra, bas kao u nekom Miyazakijevom filmu. Ono sto je ubilo neko vece uzbudjenje u filmu su neartikulisani mali segmenti, prvo je Momo malo angsty, pa se malo jurca po ostrvu sa divljim svinjama, pa bude i naznaka za eventualni odnos sa komsijom, sto je sve samo po sebi ok, ali nicim sto bi odudaralo, i kao celina ne tako funkcionalno.
Reply
#2
@Corwin: Od ovog naslova sam ocekivao dosta i malo sam bio razocaran upravo zbog tih razloga koje si naveo, nista nema sto bih izdvojio posebnim u ovom filmu izuzev tehnickih strana...kao da su zapoceli 3-4 zapleta i dali jedan univerzalni rasplet koji nije bio zadovoljavajuci, takodje mi se na momente nije svidelo izrazi lica koje su koristili za likove kada se nasmeju sa sve onako shirokoim osmehom od uveta do uveta, nije mi se kombinovao sa ostalim delovima u kojima su likovi imali dosta ozbiljne i detaljne ekspersije, u odnosu na njih mi je ovaj bio krajnje nerealan, sam lik Momo mi nije bio dovoljno zanimljiv i jak da vuce sam celu pricu, posto je akcenat konstantno bio na nju, malo su trebali da posvete vise paznje sporednim likovima...sam koncept price nije los, takodje onaj detalj sa vozicem duhova je i meni bio malo bzvz...sami likovi duhova nisu bili losi, onaj najmanji duh je ujedno bio i najzanimljiviji i efektivno je iskoriscen za elemente humora, ali druga dva su na momente bili krajnje iritantni, dok sam na momente postavljao sebi pitanje koja je do kraja bila njihova uloga u celoj prici? Kraj mi je malo klishe, ali sve u svemu da ne bude mi je cilj da ga ocrnim, nije da nije gledljiv, jednostavno je bio jednolican od pocetka do kraja...ne znam kako bih to bolje opisao, moze se pogledati...
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#3
Ocena 6/10. Pomalo tužan anime, ali nije me nešto oduševio. Podseća na My Neighbor Totoro. Smile
Reply
#4
Pa obično kod ovakvih filmova radnja ni nije nešto. Obično se gleda zobg opuštajuće atmosfere.
Meni je bio okej film, mda gledao sam ga u društvu i zbog toga je na nekim djelovima bio smješan. Ne znam kakav bi utisak bio da sam ga sam gledao.
Obično je bolje ovakvo što pogledat u društvu
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)