The Star of Cottonland
#1
[Image: 15905y.jpg]

The Star of Cottonland (AniDB|MAL)

Genre: Angst, Catgirls, Fantasy, Shoujo, Tragedy

Plot/Summary
Quote:* Based on the manga by Ooshima Yumiko.

A young man named Tokio, who lives with his parents, takes in a kitten. She has trouble winning over Tokio's mother, who is allergic to cats.

Chibineko is heartbroken when Toshio falls in love with a girl he meets in the park. Then she meets the handsome, silvery cat, Raphael, who explains that she and Toshio can never really be together.

Comment:
Moeshit iz 80-ih. Svako ko tvrdi da moe nije zastupljen u starijim naslovima bi trebao ovo da pogleda izmedju ostalog. Chibi-neko je cute as fuck, cak i za nekoga ko ne voli furry shit kao sto sam ja a sama prica u filmu nije uopste tragicna kao sto kategorije na AniDB sugerisu da jeste.

Osnovna premisa je da su macke antropomorfne i izgledaju kao ljudi, Chibi-neko je napustena macka koju usvaja troclana porodica ciji je sin ronin i sprema se za polaganje prijemnog ispita na fakultetu. Javljaju se i drugi likovi, izmedju kojih i Raphael, odrasla macka koja vidi da Chibi-neko ima potencijala da postane blistava princeza macaka or some shit. Jesam li spomenuo da macke pricaju i tako se sporazumevaju medjusobno, a ljudi to razumeju kao mjaukanje? Kasnije traze Persiju, koju macke zamisljaju kao zemlju iz snova gde mogu da seru svuda zato sto ima peska u izobilju, I kid you not, ali je i to ispalo cute i simpaticno, posto realno, macka bi da spava, jede i sere, druge stvari im i nisu potrebne.

Film je animirao studio Mushi, odnosno Mushi Productions, koji je izmedju ostalog radio i na onoj Animerama trilogiji filmova i na prvoj Ashita no Joe seriji od naslova koji su poznatiji nama. Vizuelno, film dosta dobro izgleda, primetljiv je shoujo dizajn likova, i sasvim fino je animirano.

Preporuka za ljude koji bi gledali nesto cute and fluffy u old school ruhu, a da pritom vole macke, posto su jelte, vecim delom one centar price.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)