Fruits Basket
[Image: 11154.jpg]

Fruits Basket (AniDB)

Genre: Angst, Bishounen, Comedy, Contemporary Fantasy, Fantasy, High School, Magic, Romance, School Life, Shoujo, Slapstick, Tragedy

Plot/Summary
Quote:After the death of her mother, young Honda Tooru has been secretly living on her own in a tent. Her life changes forever when she stumbles upon the secret of the Souma family, whose land she has been living on. The secret of the Souma family is a curse that changes some members of the family into animals of the Chinese Zodiac when they are hugged by someone of the opposite sex. Now, living with the Souma family, Tooru is in the middle of ancient conflicts between Zodiac rivals as she wears the burden of the Souma family secret. Despite this, the members of the Souma family find a new peace thanks to the presence of Tooru.

Comment:
Pored Kare Kano-a jedan od najpoznatijih shoujo naslova ako ne i najboljih. U vecem delu anime-a prisutna je doza komedije iako je sama situacija daleko od komicne uzimajuci u obzir dogadjaje koji se odvijaju oko Tooru koja uprkos svemu tome ostaje kind hearted prema svima. To vrsi uticaj i na njene ukucane sto se jako odrazava na character development koji je po meni veca prednost u odnosu na pricu koja je ostala nedovrsena u animeu (srecom pa manga donosi zakljucak prici). Anime mi se prilicno svideo iako kazem opet, prica nije dovrsena ali zato ima komediju i solidnu dramu koji ga cine kvalitetnim naslovom. 4.5/5 je ocena

- - -

2009. oktobar, i dalje ovaj anime imam u lepom secanju, paralele sa Kare Kano postoje, obilje shoujo naslova se pojavilo u medjuvremenu ali se ova dama i dalje solidno drzi.
Reply
Pogledao sam 11 epizoda, a to je bilo davno. Nastavit ću jednog dana, ali ne tako skoro, iako bi mogao relativno brzo pogledat preostale epizode.
Reply

Users browsing this thread: 1 Guest(s)