Tenjou Tenge
#1
[Image: 8380.jpg]
Tip: TV
Epizoda: 24+2 OVA
Žanr: Akcija, Komedija, Ecchi, Borilačke vještine, Shounen, Super moći
Opis:
Souchirou Nagi i Bob Makihara su delikventi koji idu od škole do škole i traže jake protivnike protiv kojih bi se mogli boriti. Jednog dana oni dolaze u Toudou, školu sa izuzetno jakim i talentiranim učenicima borilačkih vještina. Naravno, Nagi i Bob nisu poželjni u takvoj školi i sve će biti poduzeto kako bi bili izbačeni, na nasilnički način. Kako tu nebi bio kraj, škola iza sebe skriva veliku prošlost, a ljudi iza nje još veću.

Komentar: Dobar anime sa potencijalom za dobre borbe borilačkih vještina. Ali, samo prva borba je borba za pamčenje, ostale su sve grozno urađene, barem po meni. Najgore je to što Anime nije adaptirao cijelu mangu već samo jednu trećinu. Čak se nisu potrudili pa smislili neki završetak. Anime ostaje nedovršen, grozno.
Reply
#2
Da nije vise od pola animea flashback, mozda bi i bilo neceg. Meni je flashback bio jako naporan i iskreno me je bas bolelo dupe za te likove. Mene je interesovala prica glavnih likova, a ne backstory nekih drugih. Manga je u planu da se cita, ali je anime slab. Imao je neke cool borbe, ali je i dalje slabo. I jos je glavni lik jedan od onih koji ne ume da prihvati finu devojku koja mu se nabacuje XD Bitno da je intro cool.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#3
Meni je priča prošlosti bila dobra, ali tako velika za anime od 24 epizode je previše. Imao sam dojam kao da gledam dva animea istovremeno. Od jednom glavni likovi više nisu glavni već je neki drugi lik glavno, kao i večina sporednih koja je zamjenjena.

Jedino onaj fajt u kantini je bio dobar, radi kojeg sam počeo gledati anime, ali da sam znao kakvim putem će ići, nikad nebi.

Uglavnom, nezaboravni fajt:
http://www.youtube.com/watch?v=50Wc2UlFhn4
Reply
#4
Jedan OK anime sa jednim od najnapornijih glavnih likova. I meni se najviše sviđa borba u kantini, jer sam jedva čekao da ga neko istuče. I meni je prošlost bila OK, mnogo su bolji likovi od onih u sadašnjosti.
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
#5
Sve u svemu meh. Pogledao taj ultra cool fight na YT i odmah počeo da gledam. Bio je na granici da ga droppujem na mnogo mesta, ali sam na kraju ipak izdržao. Ne bih preporučio ovaj anime nikome.
[Image: 317bpjd.png]
Reply
#6
jos jedan anime gde se udarac izgovara "na sva usta" Smile
ako serija ne valja..te OVA epizode kakve su?
[Image: 33z5xsi.png]
Reply
#7
OVA je direktan nastavak serije koja ima nedovršen kraj. Što je najbolje, i ta OVA koja je trebala upotpuniti kraj je isto nedovršena. Pogledaj ovaj fajt gore što sam postavio i toe to XD
Reply
#8
Davno sam gledao, ali secam se da mi nije bio nesto. Ne secam se zašto su se svi borili i oko čega su dramili, ali mislim da nije bilo ništa bitno XD
Mada ništa čudno, autor mange je Oh Great, koji je posle radio i Air Gear a on ima tendenciju da ubacuje preterano kul likove, predmete i zaplete sa angsty tinejdžerima dok se čovek u jednom trenutku šta koji moj to gleda.
Reply
#9
Ma klasično, ja sam učitelj i treniram svog učenika koji će da pobedi mog zlog učitelja/druga, od čega je pola anime-a flashback. I da, koriste ki/chi/qi. XD
[Image: 317bpjd.png]
Reply
#10
"ki/chi/qi" bi trebalo da je unutrasnja energija,zar ne?
toliko me valjda naucio anime i ovo malo kineskog
[Image: 33z5xsi.png]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)