Otome wa Boku ni Koishiteru
#1
[Image: et5bu8.jpg]

Otome wa Boku ni Koishiteru (AniDB|MAL)

Genre: Comedy, High School, Romance, School Life, Seinen, Traps

Plot/Summary
Quote:* Based on the shoujo-ai game by Caramel Box.

The main character Mizuho is a nice guy, who was born in a good family, smart, and moral. But one day, he has to transfer to an all-girls high school due to his grandfather’s last will. And since the school obviously only allows girls to attend, he has to disguise himself as a girl…

Source: AnimeNfo

Comment:
Solidna zamisao pretvorena u nesto zamalo pa osrednje, tako bi se mogao ukratko opisati ovaj anime. Glavni lik Mizuho je resio da se prebaci u all-girl skolu gde ce morati da izigrava devojku i tu pomaze svojim drugaricama sa problemima koje imaju meh.

Sem sto glavni lik ima izgled devojke ovaj anime vise podseca na neki shoujo ai naslov nego na neku trap romansu i takvu atmosferu i ima, nesto najblize sa cime bih uporedio je Strawberry Panic posto i tamo postoji slican sistem etoile kao ovde elder gde jedna devojka stoji iznad skolskog odbora kao uzor skole, razlika je u tome sto Strawberry Panic ima romanticnog razvoja i neku zavrsnicu koja moze zadovoljiti gledaoce, ovaj naslov to ne nudi.

Mislim da bi anime bio bolji kada bi malo vise do izrazaja dosli likovi Shion i Kei, dve devojke koje su delovale kao interesantni likovi ali su imale jako malo screen time. I Takako je bila solidan lik kao i Mariya ali sve je to delovalo bledo. Glavni nedostatak je opet kazem realizacija tih potencijalnih romansi.

Crtez i animacija su varirali, u pojedinim trenucima je to sasvim ok izgledalo ali je bilo i trenutaka gde je izgledalo kao da nisu trudili ljudi iz studija Feel koji i nemaju neku posebnu reputaciju kojom se mogu pohvaliti >.>. Kao sto su vec neki rekli, chibi izgled likova je odvratan, jako lice na yukkuri Touhou likove, cak mozda yukkuri likovi deluju i simpaticnije... Muzika je odraz celog animea sa prosecnim i nezapazenim temama.

Prosecan anime, sa prosecnim likovima sa relativno prosecnom animacijom i prosecnom muzikom. Postoji i DVD specijal koji je side story i radnja parodira pojedine popularne bajke tipa Pepeljuga, Snezana i sedam patuljaka i sl pod nazivom Tsunderella gde ulogu Tsunderelle igra Takako. Treba napomenuti da su 95% vremena u specijalu likovi u chibi formi tako da to i nije bas zabavna epizoda. Overall 6/10

- - -

Februar 2010., u medjuvremenu sam procitao i vizuelnu novelu, i mogu reci da su sve sto je valjalo iz iste inkorporirali u anime adaptaciju, vrlo solidna anime adaptacija.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)