Peach Girl
#1
[Image: 10287l.jpg]

"Peach Girl is about an average high school girl, Momo Adachi, who everyone thinks is a beach bunny / slut because of her tanned skin. The actual reason she is so tanned is because she was on the swim team and tans very easily. She likes a boy, Toji, who she heard only likes non-tanned girls. This causes her to question who she is and have low self esteem. She spends a lot of time trying to remake herself into the girl she believes he wants. However, she has a friend, Sae, who likes to go behind Momo's back and make her life terrible, mostly by trying to take Toji away from her. All the while there's another boy, Kairi, who is in love with Momo."

MAL|AniDB|Wiki

Episodes: 25
Producers: TV Tokyo, Nomad, Marvelous Entertainment, FUNimation Entertainment
Genres: Romance, Shoujo, Slice of Life

Komentar: Jedan od omiljenih shoujo naslova koje sam gledao. Nisam sad bas neki fan tih modernih shoujo naslova (pogotovu post 2000), ali mi se ova bas svidela. Nije savrsena, ima nekih mana kao na primer cinjenica da likovi UVEK, ali bas UVEK moraju biti u pogresno vreme na pogresno mesto i uvek cuju nesto sta ne bi trebali, ili vide sta ne bi trebali. Toliko su koristili to da te prosto nasmeje (negativno).

Likovi su bili okej. Od muskih mi je Kairi od pocetka bio gotivniji, dok mi Toji kao lik nije bio bas zanimljiv. Toji je trebao predstaviti onaj "perfect" boyfriend tip gde ce lik sve trpeti zbog svoje voljene. Od zenskih likova je Momo bila okay, klasicna shoujo heroina. Nije se mnogo isticala, tako da ce se pamtiti samo zato sto je MOMO, PREPLANULA DEVOJKA haha. Sae je bila bas slut i klasican shoujo antagonista. Kako je prica napredovala, autor je sve vise pokusavao da i nju predstavi kao zrtvu i da saosecamo. Posle svega sta je uradila u prvoj polovini serije, bilo je stvarno bzvz sto su to pokusali. Celu seriju mrzis lika i posle sta, zaboravis svu stetu koju je nanela? Mislim moze to da se izvede i da bude dobro, ali ovde nekako nije bilo dobro. Malo je forsirano bilo.

Anime je u kompletu adaptirao mangu od panela do panela sa malim izmenama sto se cenzure tice, npr. negde na pocetku je Sae ubacila Tojiju kondom u novcanik pa je Momo to trebala da vidi i da se sokira, dok su u animeu nesto drugo stavili. Isto tako je bilo i near sex momenata gde su se likovi skinuli u donji ves u mangi, dok ovde toga nije bilo. Nisu to stvari koje unistavaju zabavu ili kvalitet animea, tako je i dalje isto kao i manga.

Jeste da nije najoriginalniji, ali je posao fino uradjen. Meni se bas svideo i gledace se jos koji put sigurno (nekad). A i gde jos imate PREPLANULU DEVOJKU? XD 7/10

http://www.youtube.com/watch?v=cyen8rnMuRI
Ne secam se da je OP bio ovako homo kad sam gledao seriju haha (0:22)
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#2
@ZetaZaku: Slazem se, to forsiranje da Sae na kraju bude lik sa kojim se saosecamo je malo bzvz, ovo je jedan od naslova ovog tipa u kojem sam uzivao, no mislim da razlog zbog kojeg su bile te cenzure je sto je anime pustan u jutarnjim satima, igrom slucaja sam skinuo snimak na kojem je pisalo, mislim da je bilo oko nekih pola 7,7 ujutro pa kontam da je zbog toga znatno ublazeno...
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#3
^Sto je fora, Sae je dobila svoju spin off mangu haha.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#4
^ Jesus! XD
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#5
Ja sam tek sad sebe nagovorila da je pogledam (imam par onih Angoritmovih mangi, pa reko ae) Kako me iznervirala, gora je od španskih serija. Big Grin Da su svi umrli na kraju, pa ajde. Angel
Reply
#6
Uh, ne vjerujem da prije nisam vidjela ovu temu XD

Znači, mangu sam pročitala tri puta, anime pogledala dva puta. Zašto, ne znam XD Španjolske, turske, indijske sapunice nisu ni do koljena ovoj mangi. Koliko me puta uspjela iznervirati pa to je čudo. Sad kad se toga sjetim, naživciram se XD Ali anime je fino pratio mangu, samo što sam tu vidjela još jedan razlog da ne gledam adaptacije shojo mangi jer mi se crtež anima nije svidio.

Al sve u svemu, Kairi mi je od početka bio drag, Sae mi išla na živce čak i kad je postala dobrica (još više zbog toga), za Tojia nemam neko posebno mišljenje, a Momo bih pretukla svako malo.
[Image: a3a77ab1208651095298401d936d852f141.jpg]
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)