Tennis no Ouji-sama (The Prince of Tennis)
#1
mada mada dane

[Image: tennisnooujisama.jpg]

Info > AniDB

AniDB Wrote:Echizen Ry?ma is a young tennis prodigy who has won 4 consecutive tennis championships but who constantly lies in the shadow of his father, a former pro tennis player. He joins the Seishun Gakuen junior highschool, one of the best tennis schools in Japan, and there along with his teamates he learns to find his own type of tennis in an attempt to defeat his biggest obstacle of all: his father as well as himself.

Genre: Sports, Shounen

Kada sam uzeo da gledam ovaj anime napredovao sam brže nego što sam mislio, sasvim sam bio zadovoljan početkom serije. U tom trenutku sam imao samo prvih 100 epz-a i nažalost sam morao praviti malu pauzu dok nisam nabavio ostatak serije.
Što se tiče anime-a taman mogu da uzmem za prvu polovinu tih 100 epz-a, jedino što mi bilo da kažem dosadno to je epizodične epizode između turnira i naročito chibi epizode, atmosfera je odlična, ponešto sam i naučio vezano za sport.
Neke sitnice su me nervirale ali jbg, recimo za vreme meča, pokazuje kako piči Sunce vrućina do zla Boga i tako ostali iz škole koji gledaju i prave se pametni kako vrućina utiče na igrače i gube staminu bla bala a oni tako stoje full obučeni u trenerkama, ali dobro Big Grin
U nekim trenucima je bilo predvidljiv ishod meča ali nekad su uspeli i da me iznenade, što se tiče muzike pa OP i END su očajni od početka do kraja ali stvarno, ali recimo za vreme partije muzika bude solidna i u nekim situacijama prilično dobra.
Ako moram da sumiram ovu prvu polovinu mogu slobodno da kažem da sam zadovoljan!

Što se tiče druge polovine e sad tu se malo menja moje mišljenje naročito od kad Echizen naučio i počeo da koristi svoj cyclone smash iako prva polovina isto bila donekle super power tennis i calling your attacks nije toliko smetalo do takozvanog cyclone smash tehnike, tu je već onda nastao pakao, power up, super power i calling your attacks upgraded u teammates calling your attacks Big Grin
Ali recimo nije bilo u tolikoj količini da me baš baš nervira i ovde recimo te epizodične epizode su bile i ok ali to ne važi za chibi epizode.
Što se tiče muzike to stoji kao za prvu polovinu serije nije mi se svideo ni jedan op ili end.
Serija ima otvoren kraj ali zato su tu OVA-e koji nam pokazuju National Championship turnir koji je izostao iz serije.
Inače moram da naglasim da mi je bilo prilično jebeno zbog problema da slabo pamtim imena jer u ovoliko epz-a gde se turniri odigravaju na svakih 30 epz-a pojavjuju mnoge škole sa mnogo igraca (8 da budem tačan) i na svakom turniru iako ima novih ostaju i stariji pa imena sam slabo uspeo da zapamtim nego sam uspeo da povezem ko je igrao sa kim pa je bilo ono ok na kraju Big Grin
Najjači sporedni lik mi je Jirou Akutagawa Big Grin nažalost nismo ga puno puta videli (2-3 puta) ali baš je cool naročito kad je igrao protiv Shusuke Fuji-a iako taj duel spada među kraćih ali bilo je super Big Grin
Jin Akutsu mi je isto bio dobar ali nije ni on dugo bio aktivan ipak je u pitanju Shounen anime pa uvek ima "jačeg" Big Grin
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply
#2
Baš sam ja htio da otvorim ovog Prince of Pennisa XD
Tek sam pogledao dvije epizode, ali idem polako. Po jednu epizodu dnevno. Sve dok ne dođe do dijela kada ću moći gledati više od jedno, što se nadam da i hoće.

Glavni lik me užasno nervira kako je bahat i kako se pravi važan. Može igrati tenis sa obje ruke, bez obzira jeli ljevak ili dešnjak, vau.
Reply
#3
^Zasto bi otvorio temu ako si tek krenuo da gledas? Zar nije poenta da odgledas pa onda uz komentar otvoris, a ne samo da otvoris cisto radi reda.

Odgledao sam jos davno nekih 50ep ali nikad nisam nastavio. Planiram da nastavim nekad jer mi se mnogo svideo. Doduse to ne mogu reci za nastavak haha.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#4
^ To me uvek čudilo kod tebe da možeš pogledati za neku seriju drugu ili treću sezonu a da prethodno nisi gledao prve ili samo do pola haha Big Grin ali dobro.
Nije loša druga sezona, nemoj tako Toungue

@sajber
Zato što je klinac, svaki klinac se tako ponaša bude to anime ili stvaran život.
Ali kasnije se promeni iako ne skroz Smile
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply
#5
Gledao mi se Prince of Tennis ali nisam imao vremena za 200ep ovoga, pa sam prosto gledao nastavak. Likove sam vec poznavao. Veruj mi, lako sam upao haha.

Da su zapravo animirali sve meceve, mozda bi i bila dobra. Ovako su pola serije trenirali. Dobar deo jeste bio zabavan, ali ovaj trening je prosto ubio seriju XD
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#6
Veci dio toga je napisan, pa nemam bas sto nadodat, osim da su pred kraj stvarno pretjerali sa tim uber potezima.
[Image: forumrulesi.gif]
Reply
#7
Valja ponekad otvorit temu i za anime koji nisi pogledao, ako ga hoćeš komentirat na osonovu par epizoda. I ovako neke naslove razvlačim mjesecima i više. Pogotovo sad kad više nema trenutno gledam thearda. Uostalom, Happy ih nije pogledao niti pola od onoliko tema koliko je otvorio.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)