Macross: Do You Remember Love?
#1
[Image: 13130l.jpg]

MAL|AniDB

"Ichijou Hikaru is a Valkyrie pilot aboard the SDF-1 Macross, which is in the middle of a cosmic war against a race of giant humanoid aliens, the Zentradi. During the battle, he comes across the pop star Lynn Minmay whose singing might be the only hope against the Zentradi's culture. But can she sing when Hikaru, her love is caught between the pop star and the Lieutenant Hayase Misa."

Aired: Jul 7, 1984
Producers: Mainichi Broadcasting
Genres: Action, Mecha, Music, Romance, Sci-Fi, Space, Military
Duration: 1 hr. 55 min.
Rating: R - 17+ (violence & profanity)

Komentar: Dodje kao Macross bez filera. Jedine bitne razlike su to sto film vec pocinje u svemiru i Minmei je idol, i sto je karakter likova malo drugaciji. Ostalo su samo manje izmene, npr. lik nije umro na ovaj nacin nego na onaj.

Crtez je verovatno jedan od najlepsih kakav anime industrija verovatno nikad vise nije videla i nikad vise nece videti. Niko ne bi ni pogodio da je film iz 1984. sem zbog cinjenice da nije digitalan vec rucno bojen. Muzika je kao i u seriji odlicna, a Dog Fighter pesma je po obicaju badass.

Film mi se mnogo vise svidja od serije, iz razloga sto Minmei nema mnogo vremena da smara, a i verovatno manje smara. U seriji je bas kucka bila. Ovde je samo na kraju bila kucka, ali ko bi znao ko je tu u pravu, Ichijou ili ona. I Ichijou je dosta zgresio, ali realno ko ne bi u takvoj situaciji haha. Taj deo na Zemlji mi se mnogo svideo i odlicno je bio uradjen.

Serija je potrebna da bi se maksimalno uzivalo, ali se moze komotno i samostalno gledati. Barem sam ja prvo film gledao pa onda seriju. Preporuka za svakoga, jer je ipak jedan od najvecih filmova u Japanu. Ko je gledao Otaku no Video, znace zasto. 9/10

P.S. Postoji i Robotech verzija ali je ona za pola sata kraca i verovatno nema bluray remaster. Nju nisam gledao niti cu gledati.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#2
Ovo nikada nisam pogledao. U više navrata sam ga nabavio i uvek je bio neki shity kvalitet tipa 200-400 mb a još divx od pre 10 godina gde 20 pixela čine celu sliku.
Ako imaš link za taj blue ray pošalji mi na PM Big Grin
Reply
#3
Ovo je jedan koji nisam gledao. Odličio sam da pogledam svaki Macross, tako da mi je još ostalo malo. Ovo je jedan od tih koje još nisam. Ostavio sam te alternativne i retold priče za kraj.
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
#4
Da, ni ja nisam gledao ovaj, a gledao sam sve ostale.
Pa, gledao sam robotech, jes' da se ne secam 90%, ali imam dovoljnu pozadinu za gledanje ovoga onda?
Reply
#5
DYRL je alternativna verzija. Tebi originalan Macross ni ne treba da bi gledao ovo, jer je prica skroz drugacija. Samo je koncept slican, ostalo je skroz drugacije. Meni je film mnogo bolji od serije i cini mi se da je zapravo DYRL kanon, a serija nije.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#6
Film je fenomenalan. I ja sam ostao zapanjen grafikom. Boje su savrsene, pogotovo kada se uzme vremenski period kada je radjen film. Inace, film je alternativna verzija SDF - 1, tj. radjen je za bioskope, ali cela serija nije ni mogla da stane u filmski okvir drugacije. Sve preporuke.
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)