Planetes
#1
[Image: planets.jpg]

Godina snimanja: 2003.
Broj epizoda: 26

Godina je 2075. Nafta je odavno potrošena, a Mesec, taj Zemljin neumorni pratilac rošavog lica, ne samo što je kolonizovan već je i prepun novootkrivenog izvora energije. Astronauti, svemirski letovi i boravak u nultoj gravitaciji deo su svakodnevice ljudskog života.

Međutim, na put još bržem razvoju svemirskih putovanja staju tvorevine kratkovidih žitelja 20. veka – raznorazni svemirski otpad poput matorih, pokvarenih satelita i njihovih komponenata, delova letelica, osoba sahranjenih u svemiru i ostalih zvrčki koje prete da se sudare sa nekim od brodova koji lete na Zemlju ili sa nje. I tu, dragi čitaoci, na scenu stupaju junaci naše serije – pripadnici odeljenja za uklanjanje otpada svemirske stanice Seven, koja je u vlasništvu Technore, kompanije-giganta.

Recenziju možete pročitati na Planetes
Reply
#2
Odgledao ga bas davno, tako da bih mogao nekad da ga repriziram. Secam se da mi se u pocetku nije bas svideo (svemirski komunalci), ali je posle 5-6 ep vec postao mnogo bolji. Znam samo da mi se na kraju bas svideo.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#3
Davno sam ga gledao, baš baš davno. Slabo ga se sećam, iako je ostavio dobar utisak na mene. Sećam se Hačirote i nekog Yuri, plavušan. Ostale da me ubiješ ne znam. Moram pogledati ponovo ovaj anime ali strašno me podseća na Yamato 2199, ovaj što trenutno gledam sa tvojim prevodima Happy Big Grin
[Image: maxresdefault.jpg]
Reply
#4
Malo me je ubijala monotonija i epizodicnost, ali sam anime kao anime nije los. Ukratko bih ga opisao kao space slice of life anime Big Grin
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#5
Čitao sam nedavno o njemu. Trenutno sam u nemogučnosti gledati anime i večinu videa ali čim uhvatim priliku odgledat ču ga.
[Image: Psychedelic_Skull.jpg]
Reply
#6
Pre nego što krenem da gledam Galaktičke heroje, hteo sam da overim nešto što se dešava u svemiru, nešto kraće, naravno. Ovo me je privuklo i nije me razočaralo. U početku je smaralo malo, ta epizodičnost, ali kontam da je to bilo potrebno kako bismo bolje upoznali likove. Tek od sredine kreće glavna priča i teme iz epizode u epizodu postaju ozbiljnije. Doduše, ne kažem da su loše te prve epizode, bilo je nekih dobrih (ona sa onom Mesečarkom, kovčeg u svemiru itd), ali kasnije se vidi ko je glavni lik, a to je Haćirota a ne Tanabe, kao što sam u početku mislio.
Da ne dužim, odlična drama u svemiru sa lepom muzikom u pozadini, i drago mi je što je ovakav naslov preveden.

8/10




Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)