Kurozuka
#1
[Image: Kurozuka.jpg]

Godina snimanja: 2008.
Broj epizoda: 12

Pre hiljadu godina, u fedualnom Japanu, carev brat, strahujući za svoj život, beži u šumu i tamo nalazi kolibu u kojoj živi prelepa žena, Kuromitsu. Ona mu dopušta da se nastani kod nje, ali postavlja jedan uslov: ne sme nikada ući u njenu sobu. Momče se, kako to inače biva, ludo zaljubljuje u misterioznu devojku i ne mogavši da odoli znatiželji otkriva kakve se groteskne stvari dešavaju u pomenutoj sobi u koju nije smeo kročiti. Tu počinje prava priča, koja nas vodi hiljadu godina u budućnost, gde se protogonist pokušava izboriti sa Crvenom Armijom, i sa amnezijom koju ima već duže vreme...

Recenziju možete pročitati na Kurozuka
Reply
#2
Kad sam počeo gledati bio sam ono Thumbs up! this iz amejzing, prelepa animacija, sa odličnim specialnim efektima borbe su dobro urađene, prilično krvav anime ali nažalost ovo je bilo samo na početaku.
Posle se shvati da priča koju su nam pripremili je prilično loša, sad ne znam za mangu kako ide ali u anime-u je pričlino bzvz, a da stvari budu još gore kasnije se primeti da su borbe poprilično kratke iako su dobro odrađne smanjuje se kvalitet istih zbog razloga da negativac uvek pogine i to na veoma glup način.
Mislim ok ipak ima samo 12 epz-a ne možemo imati borbe od 3 epz ili nešto slično ali barem da bude amejzing od početka do kraja.
Pored ovog me jako iznervirao scena/scene možda i cela epizoda kad Kuro vozi motor i kao kad su hteli još neke "komične" scene da ubace.
Sve u svemu za preporuku samurajskih/akcionih naslova ovaj anime definitivno ne preporučujem.
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply
#3
Slazem se s vecinom toga sto je Element napisao, ali ovaj anime sam jedva odgledao. Na pocetku sam imao dojam da ce biti predobro, no sto je anime isao dalje, totalno razocaranje, nadao sam se da ce na kraju mozda biti nesto vise receno, no bas i nije bilo, po meni suplja prica.
[Image: forumrulesi.gif]
Reply
#4
Definitivno imamo isto misljenje, jedan od retkih animea u kojima sam na kraju poslednje 2-3 epizode na preskoke gledao, totalno razocarenje iz razloga sto je pocetak bio odlican :/
@Element:Ako slucajno uzmes mangu da citash i bude bolja, javi Wink
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#5
Ciklicno ponavljanje vremena, motivi Heian epohe, cyberpunk-a, vampira i distopije, ovaj anime je bio prava poslastica za mene. Nemam konkretnijih zamerki.
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)