Gundam SEED
#1
[Image: gundam-seed-title.jpg]

Godina snimanja: 2002-2003
Broj epizoda: 50

U budućnosti nauka je omogućila čoveku da istraži svemir, ovo vreme naziva se Kosmička era. Genetskim inžinjeringom stvorena je nova rasa super ljudi koja se naziva Koordinator. Ovim su nastale nove predrasude i mržnja koje su podelile čovečanstvo na dva dela. Ovo je svet Gundam SEED-a, u kom su čuda nauke oslobodile horore rata.

Sukob između Zemaljskog saveza (Prirodnjaka) i ZAFT-a (Koordinatori) prerasta u rat. Zemaljski savez ima brojniju vojsku ali Zaft bolju tehnologiju. Svi su prognozirali brzu pobedu Zemaljskog saveza ali i posle godinu dana rat dalje besni bez kraja na vidiku.

Recenziju možete pročitati na Gundam SEED

Moj prvi anime Smile Gundam SEED me je navukao na anime. Da ga nisam iz dosade uzeo od druga sa faxa danas ne bih bio ovde.

Do danas danas mi je ostao najbolji iz mecha žanra. Prva ljubav zaborava nema Love
Reply
#2
e sva je prilika da ce meni ovo biti prvi mecha anime...
pa kad svi kazu da je dobar,da vidimo i to cudo
[Image: 33z5xsi.png]
Reply
#3
Mozda ne bas najbolji ,al sigurno jedan od drazih gundam naslova ,jer mi je takodje bio jedan od prvih animea Smile .
Reply
#4
Jedan od slabijih Gundam naslova koje sam gledao, ali i dalje dobar i zabavan. Bio je zabavan u pocetku, ali cini mi se da je od pojave onih narkomana krenulo nizbrdo. Pogotovu posle onih scena gde Kiri pukne Gundam i probudi se tri dana kasnije u koloniji u svemiru XD Kasnije je Kira postao predmet sprdnje sa onim "STOP FIGHTING! I WANNA PROTECT THE WORLD!" forama i raketama koje unistavaju sve zivo na bojnom polju.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#5



Hoćete li ga nastaviti prevoditi mnogo jee dobar kao i nastavak Gundam Seed Destiny???
Reply
#6
dobar anime ,nadam se da ce ga nastavit
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)