2013-03-15, 07:16
KimiKiss Pure Rouge (AniDB|MAL)
Genre: Angst, Coming of Age, High School, Love Polygon, Romance, School Life, Seinen
Plot/Summary
Quote:Based on the game by Enterbrain.
Source ANN:
Kouichi Sanada's childhood friend Mao Mizusawa has returned after living in France for a couple of years. He is surprised to learn that, since her parents are remaining overseas for the time being, his mother has agreed to let Mao stay with them. Although he has always simply thought of her as a friend, he must now deal with his awakening feelings for her, as well as the feelings he has for his high school crush, Yumi Hoshino.
Comment:
Vecina romance animea skorijeg datuma budu neki bzv haremi ili nesto ecchi sa ogromnim kolicinama fanservice-a pa to sve izgleda neukusno ali se nadje i ovako neki biser (u pozitivnom smislu) povremeno.
Dopalo mi se vise stvari oko ovog animea, prvenstveno radnja nije centralizovana na jednog lika vec su tu vise parova u pitanju i kroz pricu se lepo vidi kroz sta oni prolaze. Malo je mozda istaknutiji deo price oko Kouichi-ja, mada ne toliko znacajno ali on je nesto kao glavni lik u animeu. Jos jedna od stvari koje su major plus je zaokruzen kraj koji uglavnom bude nedostatak kod nekih boljih naslova (uglavnom shoujo romance) a ovde je to prilicno dobro zaokruzeno a i dopalo mi se kako se sve to zavrsilo [spoiler]imao sam od starta pretpostavki da ce Mao-neechan zavrsiti sa Kouichijem a Aihara sa Futami[/spoiler].
Likovi su sasvim dobro osmisljeni i nije bilo nekog preterivanja, u pojedinim situacijama covek moze i da razume kroz sta prolaze i javlja taj neki teenage angst kind of feeling, ne toliko deep kao what the fuck will the sky be tomorrow ali dobro odradjen uglavnom. Malo me je Aihara nervirao na pocetku i bio antipatican ali posle se uklopio nekako, od devojaka najvise mi se Mao dopala ali su i ostale sasvim ok bile pa cak i tsundere public morale comitee officer.
Za pohvalu po meni je i dizajna likova za koji se pobrinuo studio J.C.Staff koji je jedan od meni omiljenijih po tom pitanju, vecina naslova gde oni odrade crtez bude dobar dizajn likova. Male zamerke su na crtez u globalu i pozadine koje u pojedinim trenucima nisu delovale najimpresivnije a i likovi gledano iz daljine su delovali povremeno losije nacrtano mada ok sve u svemu. Muzika je igrala bitan faktor u ovom animeu, iskreno Opening mi se nije dopao preterano ali zato su Ending teme odlicno odradjene, dodatno pri tome sto su overlapping sa epizodama, koje su se prakticno uvek zavrsavale u neizvesnim situacijama.
Kao sto se moglo zakljuciti iz dosadasnjeg komentara, anime mi se prilicno dopao, jako lepo su prikazana romanticna osecanja izmedju tinejdzera. Slicnosti neke sa drugim naslovima bi recimo bile sa Hatsukoi Limited i Ichigo 100% kao svojevrstan miks ali je po meni barem ovaj naslov znatno bolji od ta dva. Preporuka za ljude koji vole dobar romance anime sa laganom dramom.
- - -
Ovo je iz januara 2010., gotovo sam siguran da bih sa nesto manjim uvazavanjem gledao na ovaj naslov da ga u ovom trenutku ponovo odgledam, ali bih i dalje mislio da se pojedinim elementima izdvaja od veceg broja anime romansi.