NieA Under 7
[Image: 18922l.jpg]

NieA Under 7 (AniDB|MAL)

Genre: Aliens, Comedy, Humanoid, Manga, Sci-Fi

Plot/Summary
Quote:From the Creators of Lain! Produced by Yasuyuki Ueda (Lain), character Designs by Yoshitoshi ABe (Lain) and Animation by Triangle Staff (Lain, Catnapped)!

As a starving student, Mayuko's life consists of many part-time jobs, a small apartment over a bathhouse, and sleepless study nights. Unfortunately for her sanity, this hard life is complicated by Niea. Niea is a young 7th class under-alien who is living in Mayuko's closet, building flying saucers out of trash, eating Mayuko's food and being a bum. Compared to this stress, the man eating plants and the curry wars are nothing...

It could best be described as a "dramedy"; a series that is partly comedic, and partly dramatic.

Comment:
Od zajednickih autora stvari kao sto su Serial Experiment Lain i Haibane Renmei radjen je i ovaj anime koji duhom vise podseca na Haibane Renmei nego na bilo sta drugo. U pitanju je slice of life prica sa elementima drame, komedije i nesto malo sci-fi u neznatnoj meri posto su vanzemaljci prikazani vrlo "humano".

Mayuko zivi siromasnim zivotom spremajuci se za prijemni ispit na fakultetu, njen cimer of sorts je vanzemaljac Niea koja nosi status Under 7 rezervisan za socijalno najnize rangirane vanzemaljce. Kao i Niea, Mayuko zivi "Under 7" zivotom posto socijalno i finansijski gledano ona ne uziva mnoga zadovoljstva koja imaju njeni vrsnjaci. Anime ima dosta solidnih gegova i komedija je prilicno fina iako ne nesto "BWAHAHAHA I PISSED MY PANTS" smesno. Takodje ima i malo angst-a i drame koja na momente poprima suicidnu atmosferu, onima koji su gledali Lain i Haibane Renmei ovo nece biti nepoznato posto je i tamo delovalo na momente kao da ce likovi na taj nacin okoncati sebi muke. Kako prica zivota napreduje tako i prica likova prolazi iako ne bivaju suoceni sa nekim teskim odlukama. Desi se i po nesto bitno kao sto je [spoiler]nestanak mothership-a vanzemljaca[/spoiler] ali sem toga prilicno je down to earth pricica.

Najveci nedostatak je nekako bila animacija koja je na momente opravdavala geg producenata navodeci da je u pitanju "Domestic Pooranimation" i bilo je jos nekoliko slicnih fora gde su se nasalili na racun svoje serije. Muzika i zvuk su bili dosta dobri iako je OP bio THE WEIRDEST SONG EVER, glas me je podsetio na Vladu Kalembera posle gadne prehlade.

Generalno su utisci prilicno zadovoljavajuci sa moje strane i dao bih mu 8/10. Ne ocekujte neke bum tras eksplozije i DEEP pricu i mozda ce vam se dopasti ova slice of life prica, koja za promenu ima drugacije aktere od vec ustaljenih cute girls doing cute stuff.

- - -

Neki maj 2011., sada jos vise cenim delicious ABe dizajn.
Reply
Zvuči interesantno, mogao bih da i pogledam. Serial Experiments Lain mi je jedan od dražih animea.
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
Ne zvuči mi nešto po opisu, iako mi je Serial Experiments Lain kojeg još nisam do kraja odgledao, bio dobar.
Reply
Definitivno lici na Lain i Haibane Renmei po toj nekoj atmosferi. Mislim da je veliki uticaj imao Yoshitoshi Abe ciji su doujini izvorni materijal za sva tri naslova. Cini mi se kao da ovde postoji neka poruka o siromastvu, o teskom zivotu, o ljudima koji zive "ispod crte", o dosljacima koji zive na marginama drustva i, na kraju, o tome kako smo svi samo ljudi. Mada davno sam ga gledao, sad se vise ni ne secam sta se desavalo, ostalo mi je u secanju samo neko nostalgicno, mirno osecanje.
Reply

Users browsing this thread: 1 Guest(s)