Marmalade Boy
#1
[Image: 74592.jpg]

Marmalade Boy (AniDB|MAL)

Genre: High School, Idol, Love Polygon, Manga, Romance, School Life, Shoujo

Plot/Summary
Quote:Miki's parents come home from their vacation to announce that they are getting a divorce. But what is more shocking is that they have switched partners with another couple! And to top things off, this other couple has a handsome son, Yuu, who Miki begins to develop feelings for. To make things more disturbing, everyone moves into one house. What will everyone think about Miki's family lifestyle?

Comment:
Pogledao pre par dana i nije lose. Poznato je da su ovaj anime i Hana Yori Dango "najuticajniji" naslovi ovog karaktera bili u periodu kada su se emitovali a i kasnije, neki od fora i fazona koriste se i danas u mnogim shoujo naslovima. Mogli su verovatno i sa 50-ak epizoda da zavrse sve posto je bilo nekih lolwat preokreta [spoiler]meni je najbizarniji bio onaj na kraju kada su Miki i Yuu mislili da su brat i sestra[/spoiler].

Prica prati jedno 5, 6 parova, ima ljubavnih trouglova i ostalih mnogouglova, oni koji ne vole ovakve stvari u romance naslovima mogu slobodno zaobici ovaj anime. Najblize sa cime bih uporedio je Itazura na Kiss, s' tim sto ovde ima mnogo vise bitnih likova i parova pa zato i ne "preskacu" dogadjaje, te za 70 i kusur epizoda prodje nekih 3 godina, dok u Itazura na Kiss prodje i cela decenija gde je u fokusu samo glavni par. Zanimljiv je detalj bio to sto je ovaj anime iz doba dok mobilni telefoni jos nisu bili zastupljeni u Japanu (i kod njih su tek '95 i '96 prvi modeli poceli da se pojavljuju za siru upotrebu), zato sto bi se vecina nesporazuma izmedju likova na ovaj nacin, obicnim pozivom ili porukom, izgladila bez vecih problema.

Ima solidnog razvoja likova, Yuu se najvise karakterno izgradio dok je Miki verovatno najmanje, od pocetka pa do kraja serije ostala je balava tinejdzerka hah. Arimi i Meiko su bile cool, Arimi vise though posto je Meiko kasnije [spoiler]ispala slutty time sto je otrcala nazad profesoru iako joj je lepo krenuli sa Miwom, koji je takodje cool baja bio[/spoiler]. Malo su romanticni odnosi u globalu bili "cudni", svi su imali neki svingerski stav gde je bilo ok menjati partnere kao carape. Doduse, vise mi se to dopalo nego depikcija vecne neizmerne ljubavi koje vidjamo u novijim romance naslovima.

Preporuka za ljude kojima su se dopali naslovi poput Kare Kano, Itazura na Kiss i Lovely Complex recimo, ima i zaokruzen kraj, tako da necete imati osecaj da ste uzalud utrosili gledali gomilu epizoda bez pristojnog zakljucka. 7/10
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)