Kimagure Orange Road
#1
[Image: 13773.jpg]

Kimagure Orange Road (AniDB|MAL)

Genre: Action, Comedy, High School, Love Polygon, Manga, Romance, School Life, Shounen, Slapstick, Super Power

Plot/Summary
Quote:At a glance, Kimagure Orange Road is your basic high-school romantic comedy. The romance and drama center around a love triangle. The main character, Kasuga has a few telekinetic powers which are often used for comedic effect. He is also quite indecisive. The other main characters are Madoka and Hikaru. Most of the time, Madoka acts like a tough girl who can do anything and Hikaru demonstrates extreme cheerfulness. The stories generally follow Kasuga in his relationship with Madoka and Hikaru.

Comment:
Tema je za diskusiju serije, OVA i filmova, mrzi me da otvorim pojedinacne teme (mebeinglazy.jpg) Big Grin. Inace jako fina je fransiza u pitanju, Madoka je jedna od prvih tsundere heroina i jako mi je tesko da poverujem kakve spodobe od karaktera je izrodio njen karakter. Kada bih morao da dam neko poredjenje, Orange Road je kao superiornija verzija To Love Ru, cak nema nesto mnogo otrcanih fora s' obzirom koliko je mator naslov [spoiler]doduse bilo je dosta situacija gde se Kyousuke poljubio sa Madokom ali uvek to neko spreci ili naidje[/spoiler].

Malo se menja kvalitet produkcijskih vrednosti u toku serije a i rezija, tako je npr. 43. epizoda bila kao neki pokusaj eksperimentalne animacije sa staticnim slikama i simbolizmom, I was totally baffled by it. Veci tok serije je romcom sa ljubavnim trouglom u centru, likovi imaju specijalne moci pa to koriste za svakojake gluposti, mada to nema veceg uticaja na dobar deo serije. Nepotrebno je reci da je Madoka lik zbog koga se gleda ovaj anime, sramota je kakve su moderne tsundere heroine kada se uporede sa Madokom. Malo je na pocetku bilo fazona klinci acting old/bad, gde piju, puse, biju se, izlaze po sumnjivim lokalima i sl. Malo mi je smetao epizodican karakter serije, pojedine epizode su bile bas lolwat [spoiler]tipa, nije mi jasno kako je Kyousuke uspeo da objasni njegovog doppelgangera iz proslosti kada se pojavio na rodjendanu pri zavrsetku jedne epizode, i sta se uopste dogodilo sa njim, i bilo je jos tako nekih stvari[/spoiler].

Iako serija stavlja tacku na glavni ljubavni trougao, prvi film resava sve postojece dileme. Drugaciji je i po karakteru radnje, angst pracen dramom, gotovo bez komedije i "glupiranja" kakvog je bilo u seriji. Takodje, prvi film je potpuno slice of life orijentisan i likovi ne koriste uopste svoej ESP sposobnosti [spoiler]bilo mi je cudno malo to kada je Madoka zvala Kyousuke-a a on se nije teleportisao jednostavno umesto da jurca skuterom[/spoiler]. Drugi film je vise za fanove radjen, drugaciji je dizajn likova, kasnije je radjen, i nista znacajno se ne dogodi sem TEH SEX SCENE, meni nije bio los uzimajuci u obzir da mi se prilicno dopala cela fransiza. OVA epizode su side story materijal i jedino 8. OVA donosi neku novinu u glavnoj radnji, posto je hronoloski radnja smestena posle serije.

Preporuka za sve ljubitelje romance komedija, jeste sporiji razvoj radnje ako je uopste i ima lol u odnosu na pojedine romance naslove, ali svakako vise vredi pogledati nego balegu poput Love Hina ili To Love Ru [spoiler]trololololo[/spoiler] recimo. Sala na stranu, stvarno je u pitanju kultni naslov, bez mnogo preterivanja sa moje strane. 8/10 (ukupna ocena za fransizu).
Reply
#2
Proslo je vec 2-3 godine od kako sam odgledao ovaj naslov, kao i vecina old school naslova i ovaj nije imun na gomile nepotrebnih i bezveznih epzioda koje su pretpostavljam bile tu radi muzenja para, ali se definitivno slazem da je Madoka zaista zanimljiv lik, ne bih nikada rekao da je u pitanju tsundere lik, kada poredim recimo sa stereotipnim tsundere heroinama danasnjice, danasnje su sto bi rekli englezi repulsive XD Malo je naporno sto se ljubavni trougao stvara od samog pocetka serije i razvlaci se u nedogled, ali je sam lik Madoke bio dovoljan razlog da odgledam seriju do kraja...

@Corwin: Cudno, ali taj deo old/bad, puse, biju se, diskoteke i slicno mi je bio i najzanimljiviji deo koji ga je nekako izdvajao od drugih naslova ovog tipa Smile
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#3
Zapravo, napisao sam da mi je smetao epizodican karakter serije, cinjenica da je u dobrom broju epizoda radnja bivala "resetovana", naveo sam primer sa dvojnikom i sl.
Reply
#4
možda i jednini anime gde sam mrzeo skoro sve likove zbog onog ili ovog razloga, osim Madoke ona je jedino bila kul. no i pored svega toga odgledao sam ceo COR opus, muzika je takođe svetla tačka
Reply
#5
Neki delovi su ok, Madoka je kul, ali mnogo bi bolje bilo da je serija imala jedno duplo manje epizoda. Ona druga mala, zaboravio sam joj ime, je bila iritantna samo tako sa onim njenim piskavim glasom "dragiiii" XD
Neki od OP/ED-ova su bili dobri.
Reply
#6
haha, da i one njegove sestre takođe. veliki broj epizoda je bio sasvim normalan za to doba
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)