Phi Brain: Kami no Puzzle
#1
[Image: 34045.jpg]
Tip: TV
Epizoda: 25
Sezona: 2, treća je najavljena
Žanr: Akcija, Misterija, Igra, Shounen
Opis:
Kaito Daimon je genijalac koji je pravo čudovište kad je u pitanju slaganje puzla. Slučajem prilika i neprilika, Kaito se nađe usred puzle koju su stvorili grupa nazivom POG. Sve puzle koje POG napravi su puzle riskantne po život. Drugim riječima, ne složiteli puzlu, umrijeti će te. Sad kad je riješio prvu puzlu smrti, na njemu je da dalje složi druge puzle koje mu je pripremio POG te zaustavi tu zlu grupu.

Komentar:
Anime dosta podsječa na yougioh, samo što se ovdje igra sa puzlama. Naravno, to nisu puzle koje se slažu. To mogu biti zagonetke i sve druge stvari koje možete riješiti kako bi preživjeli. Pogledao sam samo prvu sezonu. Drugu sezonu ću pogledat čim bude neki određeni datum za treću tako da je mogu pratiti kao on-going.
Reply
#2
Cek bice trece sezone? Zar nisu dve dovoljne haha. Deluje zanimljivo i gledace se mozda nekad. Odgledao sam samo par epizoda i bilo je okay, samo sto je previse shounen.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#3
... a svi mi volimo šta? Shounene! XD

Da, treća sezona ja najavljena još odavno, a i meni se čini da bi to moglo biti previše jer je prva dobro završila. Vjerojatno svake sezone dođe novi protivnik.
http://myanimelist.net/anime/15651/Phi_B...3rd_Season
Reply
#4
Znaci ovo je onda Beyblade sa zagonetkama?
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#5
Pa... malo je ozbiljniji, šta je znam XD
Na završetku prve sezone, glavni negativac je bio poražen i postao dobar.
Reply
#6
Je si li to upravo spoilovao kraj prve sezone? XD
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#7
U sustini ono sto mi je teski promasaj u celom animeu su upravo zagonetke, totalno su glupe i neoriginalne iz razloga sto 90 posto zagonetki smo radili u srednjoj na psihologiji, samo su izmenili okruzenje i postavili istu zagonetku sa eventualno izmenjenim pojmovima, takodje mi je bio iritantan odnos izmedju glavnog pozitivca i negativca, sve vreme sam razmisljao, daj ovom dvojici iznajmite sobu da se jelte pa da nastavi anime kako treba...do kraja odgledao prvu, ali drugoj necu dati sansu :/
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#8
Zz, mislio sam da ti ne smeta, budući da sam već u predhodnom postu nekim dijelom spojlao kraj kad sam rekao da svaku sezonu dolazi novi negativac.

Mene je živciralo to što je glavni lik tako tvrdoglav i uvijek bi se durio na druge, a oni su mu uvijek htjeli pomoć. Prečesto se okupljalo društvo da bi ga orasporožilo, a on bi ih hladno odpilio. Nema onog Shounen - Trust in your Nakama XD Mislim ima, ali jedno vrijeme se on nije grijao na to.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)