Futakoi Alternative
#1
[Image: 3128i.jpg]

Futakoi Alternative (AniDB|MAL)

Genre: Action, Angst, Comedy, Ecchi, Romance, Slapstick, Tragedy, Yakuza

Plot/Summary
Quote:An alternative series to Futakoi, where alternative is not quite the right word. Besides maybe parts of the setting, it's completely different.

There's Rentarou, a 21 year old good for nothing dropped out of college guy, who calls himself a private detective. And there are the Shirogane Twins from the first Futakoi series, Sara and Souju who kind of "work" as his assistants.

This is where the action, comedy and misadventures start and lead our trio from one pinch into the next.

Comment:
Futakoi Alternative je cudna sorta, originalni setting sladunjavog, i ne tako dobrog harema, cija se jedina specificnost ogledala u tome da su bili parovi bliznakinja u pitanju (thus slozenica Futakoi, od Futago - blizanci i koi - ljubav), biva drasticno izmenjen, da bi se kao krajnji rezultat dobila serija koja je... prilicno nesvakidasnja ljubavna prica koja se nasumicnoscu na momente priblizava Excel Sagi, romanticnom komedijom Hayate no Gotoku fransizi, a iznenadnom ozbiljnoscu Gintami, iako nema bilo kakvih dodirnih tacaka sa pomenutim naslovima.

Lik koji je privatni detektiv radi ima kao pomocnice bliznakinje, koje su se jednog dana misteriozno pojavile na njegovom pragu. Iza njih se krije tajna, a kakve veze ona ima sa zaverom koja se vezuje za tajnu organizaciju nastalu nakon Drugog svetskog rata, i koja za cilj ima stvaranje vojske genetski modifikovanih lignja-ljudi, a da to to bude jos shvaceno u ozbiljnom kontekstu. Takodje se javljaju yakuze, trigger happy policajci i drugi likovi koji upotpunjuju totalnu sumanutost koju serija ima na momente. Ali, kroz celu pricu(?) se provlaci motiv centralne romanse izmedju glavnog lika i para bliznakinja koje mu pomazu.

Ono sto se svakako ne bi ocekivalo je nestandardan nivo detalja kada su u pitanju tehnicki detalji, neki delovi su odlicno animirani, nesto kako bi Gintama izgledala da su akcione scene sjajno animirane. Ufotable je ocigledno bio taj koji je zaduzen za glavnicu animacije, a onima koji su gledali Kara no Kyoukai, bice poznate lutke od gline koje se koriste kao uvodni segment u pocetak svakog filma, posto se ovde javljaju kao eyecatch i svaki ending je animiran koriscenjem istih. Muzika je takodje fina, bilo je pesama koje su pogodovale i dinamicnijim delovima, kao i opustenoj melanholicnoj atmosferi koju je serija imala na momente. Sa glasovne strane, uvek je lepo cuti Mizuhashi Kaori u nekoj "novoj" ulozi.

Serija bukvalno ima detalja u kojima zaista nema svrhe traziti smisla, ili su potpuno prozeti metaforom koja treba da docara dusevna stanja likova. Kasnije se javlja i drama, koja menja donekle osecaj serije, ali se i tad javi po neka lignja koja vrati stvari na surealni kolosek. Da ne bude zabune, ovo nije Melody of Oblivion niti je Utena, ima stvari koje se mogu shvatiti dvosmisleno, ali ne u trajanju celokupne serije, haha. Na kraju, centralni sukobi bivaju razreseni, ima cak i obracuna sa negativcem, i kraj je, zaokruzen tako kako bi se dalo ocekivati, cak ima i jedno vencanje, ali cije, saznajte i sami. Uglavnom, ako vam se gleda nesto sto ima nasumicnu komediju, obilje over the top akcije i romansu koja se provlaci kroz sav tok serije, ovo bi mogao biti anime za vas.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)