Berserk
#1
Ne znam kako ali do sada Berserk nije imao svoju temu. Uglavnom se poredio sa par anime u više tema.

[Image: berserk.jpg]

Godina snimanja: 1997-1998
Broj epizoda: 25

Rođen iz mrtve žene koja je visila na vešalima, Gats je uvek živeo na granici između života ili smrti. Nakon teškog detinjstva, svoje odraslo doba provodi u brutalnoj borbi, odmeravajući svoju snagu sa drugima i tako postajući sve jači i jači. Život je bio jednostavan za Gatsa, sve dok nije upoznao Grifita - karizmatičnog i ambicioznog lidera grupe plaćenika, Družine Sokola. Kada Gats izgubi u duelu od Grifita, nevoljno se pridružuje Družini Sokola, i bez obzira na sve, postaje nakon nekog vremena privržen njima. Međutim, kako Grifit vodi svoje ljude od pobede do pobede, krvavi ratovi i okrutna politika na dvoru otkrivaju njegovu mračnu stranu za koju niko nije znao. Uskoro, ono što je izgledalo kao normalno osvajanje postaje borba za čovečanstvo i život. Može li Gats, običan ratnik, spasiti one koji su mu najdraži, sve vreme noseći tamu sa sobom koja ga prati kroz čitav život?

Recenziju možete pročitati na Berserk

Klasik među anime naslovima. Mali je broj anime ljubitelja koji ovo nisu gledali. Kako do sada ovaj legendarni anime nije imao svoju temu ne znam ali sada je to ispravljeno.
Reply
#2
prvo sto sam i ja pomislio kad sam video temu..kako to da Berserk nema temu XD
nikako da se nakanem da odgledam anime...gledao sam samo jednu epizodu
nekako mi bolje u to vreme izgledala manga.
[Image: 33z5xsi.png]
Reply
#3
Nisam gledao, niti planiram. Verovatno nikad necu ni gledati posto sam dovoljno video u ovim filmovima.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#4
Pretpostavljam da je Berserk suvise mejnstrim na ovim prostorima da bi imao svoju temu XD
Ne znam sta bih rekao na ovu temu a da nije opste poznato. Nisam gledao one filmove, a verovatno i necu. Ova serija je THE animirani Berserk, pustite vi ona CGI cuda i prekrajanja.
Reply
#5
i koji prati mangu koliko-toliko (ima izbačenih delova koji imaju veze sa daljim tokom), ali bar ništa nije menjano kao u filmovima. skoro sam reprizirao seriju i gomilu stvari zaboravio, jes da ima pruno statičnih slika, ali jbg-a tanak budžet je bio tad.
Reply
#6
Gledo anime 23243543656 puta, citam mangu natenane Big Grin
Masterpiece je mala riječ za ovo ČUDO...
Naslov koji me je sigurno najvise prilijepio uz anime svijet XD
Odlican soundtrack u animeu... Dođe mi s vremena na vrijeme da se navučem na "Forces" i da slusam po nekoliko sati bez prestanka XD

Ove filmove nisam pogledo i ne planiram... I ne razumijem kako netko moze prvo da gleda to, pa da nasuprot njima donosi neki zaključak o cjelokupnom dijelu ...
[Image: sig18.png]
Reply
#7
Berserk je zajedno sa Samurai Champloo (doduše Champloo u manjoj meri) jedini anime koji me je nakon gledanja bacio u neki čudni trans, prosto mi je okupirao misli i nekako... Ne znam kako da opišem taj osećaj. Cela ta tragedija koja se provlači kroz anime me udarila kao voz, nekako sam sebe zamislio u Gutsovoj situaciji i to me ošamutilo.

Definitivno masterpiece, sumnjam da će ijedan anime ikad ostaviti takav utisak na mene. A i ako se nađe neki takav, siguran sam da će biti old school.
[Image: 317bpjd.png]
Reply
#8
Stvarno, odlican anime naslov, koji me je i uveo na neki nacin u cudan, anime svet. Lepa prica stavljena u fantasy setting, sa dobrim likovima, prelepim oldschool crtezom, fantasticnom muzikom, a usput je odlicna reklama za mangu. Big Grin Jedan od mojih omiljenih anime naslova i Vele, znam taj osecaj...samo sam ja bio u pozitivnom soku, nekim mesec dana, posle LoGH-a. Big Grin
Reply
#9
Definitivno jedan od favorita, anime ima sve sto bih mogao da pozelim, jedino bih voleo da je imao malo veci budzet, najvise sam voleo da slusam monologe koji su likovi vodili dok su se preispitivali, te scene mi nekako i danas ostaju u glavi, reprizirao sam par puta ovaj anime i verovatno cu u buducnosti ga ponovo reprizirati, jedan od najsokantnijih krajeva ever Smile
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#10
(2013-03-17, 15:15)Eleran Wrote: jedan od najsokantnijih krajeva ever Smile

je taj da kraja nema.
toliko sam se uželeo Berseka da sam mangu i anime reprizirao što je dovelo da me filmovi zgroze (bar sada znam zašto mi se prvi dopao, jer sam dosta stvari zaboravio)
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)