Threads: 1
Realno ne moze ni da prati mangu, posto se ocigledno radnja nastavlja na filmove, ali primetio sam da pokusavaju da prate mangu sto vise mogu, npr. 3-ca epizoda je poprilicno indenticna mangi, a onaj apostol je onaj prvi sto ga je nanjusio posle eklipse, tako da su njega malo tu izmesali, i onog zmijolikog, ako se secate njega je strelama terao da progovori, malo tumbaju, ali nadam se da ce se sve vise drizati mange, nisam gledao 4-tu ep, ali sam video na kraju trece sta ide sledece, i kolko vidim ide u pravcu mange, stim sto su izbacili puzolikog i grifita, sto je razumljivo, jer bi morali da rade midland opet
Threads: 40
Ja sam mu dao ocenu 9. Ako mi ne verujete idite na moj profil na my anime list i proverite i sami.
Meni se mnogo sviđa anime.
Threads: 130
Ja ne praktikujem da dajem ocenu pre nego što se anime završi. Jer mi je kraj bar jedno 20% ocene, a i na kraju se fino sumiraju utisci i da se najobjektivnija ocena, IMO.
Threads: 12
ja sam hteo da pratim, ali komentari posle prve su me obeshrabrili, ali ide na bolje. tako pošto neću gledati ongoing sačekaću BD, a da ne moram da se plašim spoilera
Ja i ne dajem ocene uopste. Ali kako mozete da date na osnovu 3 epizoda ocenu? I za ovo 9? Ni 0 ne zasluzuje, mozda -9. Ali dobro, o ukusima se ne da raspravljati.
Threads: 40
Ja imam onda dar da nakon par epizoda zaključim kakav je anime koji sam počeo da gledam.
Ukoliko nisam siguran, dam uvek jedan više nego što treba, i onda na kraju vidim da li da ostavim ili da smanjim.
Berserk ima neverovatnu priču. Stvarno ne bih pravio raspravku oko toga ali mislim da vam je to svima već jasno.
CGI u ovom momentu i nije toliko bitan.
Threads: 58
Iako sam strasni fan berserka. Stari sam gledao vise ni ne brojim koliko puta, mangu sam citao i sve i oduvek sam zeleo da urade nastavak price, opet moram nazalost reci da je ovo cisto piiiiiiiiiii. Ne zbog CGI ili neceg slicnog. Vec zbog totalno promasene poente berserka. Kompletan studio se pogubio ovde. Ne znaju sta bi da rade prvo. Mix 5 arkova odjednom i zilion preskakanja i sto je najgore netacnih i izmisljenih delova. U vecini slucajeva i kad urade neki deo iz mange, prvo sto pomislim ok, da, jeste se to desilo, ali ne tako. I tako u 90 posto slucajeva kad prave flashback na stari deo prosto mi je zao ljudi koji gledaju berserk po prvi put, jer nemaju pojma sta se desava, dok su fanovi u fazonu, a da, ovo je onaj kul deo Elem, mislim da ce sa ovim konacno da utemelje i zavrse sa franshizom jednom za svagda, a po meni i bolje. Ako ce da koriste berserk da bi eksperimentisali sa animacijama i CGI, onda bolje da batale franzisu kompletno i ostave onog seronju da jednog dana ,kada mu se digne, da zavrsi mangu za fanove, ali nazalost i to verovatno se nece desiti, jer je postao gori od Hiatus X Hiatusa
Threads: 416
Ako se ne varam i stari Berserk je tu i tamo pretumbavao mangu. Jedino znam da ima potpuni drugačiji početak sprem mange, dalje mangu nisam čitao.
Jbg ljudi ima stvar koja se zove budžet. Da su preslikali mangu istu priču bi ekranizovali primera u 100 ep ovako to malo pretumbaju skrate i ispričaju opet istu priču u 24 ep. Bitno da su ključne tačke u priči iste, kako se došlo do tih ključnih tačaka nije baš toliko važno.
Imajte na umu da je ovo sezonski anime koji mora da ima 12-24 ep. Nije ovo maratonac od 1000 ep pa da mogu da preslikaju mangu kao kod One Piece-a.
Što se tiče CGI, jbg isto budžet a i polako postaje trend u anime industriji. Nije nikakva tajna da je anime industrija u krizi i da je CGI naslov barem 2x jeftinije snimiti. Da je neko od vas prvo pogledao 2-3 CGI naslova ovde mu ništa ne bi bilo čudno. Da se ne lažemo Berserk je i 1997 bio prosečan što se tiče kvaliteta animacije, nije se ničim tehnički isticao sprem ostalih u svom dobu.
A muzika, to se danas sluša u japanu. Neće da snime pesme po uzoru na pesme od pre 20 god koje posle neće moći da prodaju.
Kao što rekoh ranije, navikao sam na CGI naslove, anime gledam zbog priče a ne tehničkih dostignuća, pošto nemam pojma kakva je manga za sada mi je ovaj Berserk super
(2016-07-29, 10:39)Happy Wrote: Da se ne lažemo Berserk je i 1997 bio prosečan što se tiče kvaliteta animacije, nije se ničim tehnički isticao sprem ostalih u svom dobu.
Da se ne lazemo, ali stari izgleda sto puta bolje od novog.
Threads: 7
2016-07-29, 13:06
(This post was last modified: 2016-07-29, 13:08 by Saša Pilja.)
Berserku iz '97 je srce na pravom mestu i mogu mu se oprostiti neke manjkavosti. Animacija nije bogzna šta ali crtež je tokom većeg broja epizoda sasvim dobar u nekima čak i jako lep i detaljan. Atmosferična i večna adaptacija. A ono što ovaj anime čini tako nezaboravnim je pozadinska muzika, izuzetna u svakom pogledu. Tako duboko dočarava saspens. Žestok anime - onakav kakav Berserk i treba da bude.
Naravno, manga puristima ni stari Berserk nije nešto posebno dobar ali im je bar drag.
Što se tiče nove adaptacije, CGI jeste krš krševa ali je problem što adaptacija nema težinu i ima nekako šonenasti pristup, ali bar je gledljivo.
Well... danas je stav prema anime/filmmakingu takav kakav je a zlatno doba japanske ekonomije je davno prošlo.
|