Tamako Market
#1
[Image: 129348_zpse2eb3557.jpg]

Priča o Tamako, ćerki spravljača močija, o šoping ulici u kojoj je njihova radnja i svim prijatnim ljudima koji tu žive i rade, kao i o opičenom, blago perverznom papagaju koji je tu završio tražeći mladu za svog princa.

Simpatična serija, priča je totalno slice of life, ili bi bila da nema tog papagaja. U početku mi je išao na živce pošto totalno odudara od svega ostalog, ali sad mi je skroz ok. Plašio sam se oko priče pošto je u pitanju KjoAni-jev original a ne adaptacija, ali za ovakve slice-of-lice naslove su maheri.

Animacija i crtež su odlični, dizajn likova je u klasičnom, do savršenstva dovedenom Kjoanijevom stilu. Crtež konkretno podseća malo na mešavinu Nichijou-a i Hjoke recimo. Boje su jače nego u ranijim naslovima i malo me podseća na Ghiblijeve naslove po tome.

Likovi su dobro, suptilno odrađeni, mada moe-hejteri će se verovatno žaliti na neku plitkoću, nedostatak ili sporost radnje i stil crteža (drugim rečima, na sve). Bonus su ljudi iz šoping distrikta koji su opičeni, i ćale koji ima par odličnih trenutaka, pogotovo u poslednjoj, devetoj, epizodi.

tl;dr - Jako šaren, kjoanijev lepo animiran slice of life sa dobrom dozom moea gde je jedan od likova perverzni papagaj.

Jel' gleda neko?
Reply
#2
K-On na pijaci, heh

nah, i dalje je kyoani na ignore do novog FMP-a
Reply
#3
>prica
>KyoAni
>dobra doza moea
Kod njih je sve slice of life moeshit.

Odgledao sam samo prvu epizodu da vidim o cemu je rec, i dovoljno je bilo da vidim da je generican KyoAni crap. Devojke po obicaju pravljene iskljucivo za otakue.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#4
I tako, zavrsi se Tamako Market. Bilo je simpaticno dok je trajalo, mada je kraj bio malo slabiji. U kontekstu slice-of-life naslova, to cisto znaci da se u poslednjoj epizodi desilo malo manje stvari nego inace, sto ne bi bio problem da u predzadnjoj epizodi nije bilo naznaka bar nekog malog klimaksa. Iritantni papagaj na kraju i nije bio toliko los i, sto se tice likova, zao mi je sto nisu svi dobili dovoljno vremena na ekranu. Zanimljiv lik je bila Midori, stolareva cerka, iskusna i sa cekicem i sa trolovanjem drugih Big Grin
Reply
#5
@Knez: Gledace se uskoro, samo da zavrsim par drugih naslova...Vidim da na anidb pise da ima i blagog romance, je li to samo fore radi napisano tamo ili zaista ima? Mozes odgovor staviti u spoiler tag da ne kvarimo drugima Smile
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#6
Eto u spojleru, mada nista preterano konkretno nisam rekao, ako jos nekog kopka da klikne. Na kraju krajeva, nisi ni ti gledao pa necu da ti spojlujem Big Grin
[spoiler]
Paaa... ima jednostranih osecanja i ima par likova koji ne umeju da iskazu svoja osecanja. Ima kad se cale priseca kako je voleo svoju zenu, i ima raznih osecanja ljubavi u drugim oblicima. Tako da "blaga" romansa je prihvatljiv opis, cini mi se.
[/spoiler]
Reply
#7
Kakav je Tamako Market u odnosu na Chuu2 i Hyouka? Cujem da je u Japanu prosao gore od Nichijoua (mozda su zato najavili drugu sezonu Chuu2? XD)
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#8
Paaa... Chuu mi je mozda bolji jer ipak ima malo vise desavanja i romanse. Tamako je mogao da ima jos par epizoda ili da pojaca tempo na nekim mestima, a kraj je svakako bolji kod Chuunibyo-a. Mada ta najava za jos chuu-a (da li je stvarno druga sezona, moze biti i neka OVA ili filmic?) mi se licno ne svidja. Bio je kraj, nema sta sad tamo da jos sire pricu. Mislim da mi je Hjoka bolja od oboje, doduse.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)