Taiyou no Mokushiroku: A Spirit of the Sun
#1
[Image: 24990l.jpg]

Tip: Speical
Epizoda: 2
Žanr: Drama, Sci-Fi
Produkcija: Madhouse Studios
Trajanje: 1h po epizodi
Opis:
Godine 2002. Japan je zadesio potres, a erupcija vulkana iz planine Fuji pomaže potresu prouzročiti ogromnu šetetu. Također, i Tsunami je bio na njihovoj strani. 5 dana nakon prvog potresa, Japan pogđa još jedan, još jači. Jačina tog potresa je bila toliko velika da je prepolovila Japan na dva dijela. Japan je primio pomoć od Kine čija se vlada naselila na sjeverni dio Japana. Amerika je također pomogla pri obnovi od potresa. Ona se naravno naselila na Južni dio Japana. Večina Japanaca nije imala izbora te je morala imigrirati na Tajvan. 15 godina kasnije, Japanci su i dalje nepoželjni na Tajvanu, tako dolazi do pobune i rata izmešu Tajvanaca i Japanaca. Genichiro Ryu je glavni lik ove serije koji je tijekom svih tih događaja u Japanu isto završio na Tajvanu. Tamo ima novu obitelj koja ga je posvojila i živi sretan život, koliko se to tamo može. Genichiro Ryu se upleće u bunu između Tajvanaca i Japanaca te pokušava popraviti odnose.

Komentar:

Jako dobar specijal od 2 sata kojeg jednostavno morate pogledati XD. Prva epizoda se odvija u Japanu tijekom potresa, a druga epizoda se odvija na Tajvanu 15 godina kasnije.
Reply
#2
Film me prijatno iznenadio iako ima dosta loše ocene, nisam ništa čitao nit znao vezano za ovaj film dok nisam pogledao.
Jedina zamerka mi je bila kada kad je Mount Fuji eksplodirao da to nisu baš na najlepši način uraditi sa CGI. Anime je inače u old school fazonu. Sve u svemu ovako poprilično sam zadovoljan filmom i pričom.
Dosta dobro je urađen priča pre/za i posle prirodne katasrofe koja je pogodila Japan.
Priča obuhvata dosta istine, što se tiče čovečanstva, ali naravno ovakav ishod događaja teško da se može desiti IRL.
Ja sam ocenio film sa 9/10 jer jednostavno me zalepio u krevet i gledao, bio zadovoljan time što dobio i to je to Smile
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply
#3
Izgleda zanimljivo, mozda bih i pogledao, mada pre bih uzeo da citam mangu jer kapiram da ovo dve epizode pokriva samo mali deo price?
Reply
#4
@Sajber&Element: Da nemate mozda i dalje linkove odakle ste skidali, shibnite na PM ako imate, da ih ne trazim sada po netu Wink
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#5
BakaBT is your friend Big Grin

Code:
http://bakabt.me/131733-a-spirit-of-the-sun-taiyou-no-mokushiroku-dp.html
The world is my country, science is my religion.
[Image: 2Rv1u]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)